Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başbakan Erdoğan: “Millet, Cumhurbaşkanını Birinci …

27 Nisan 2014 - 575 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Başbakan Erdoğan: “Millet, Cumhurbaşkanını Birinci …
Başbakan Erdoğan: “Millet, Cumhurbaşkanını Birinci …

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin birinci turda cumhurbaşkanını seçeceğine inandığını söyledi.

Erdoğan, Kayseri’den sonra Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde gelerek halka hitap etti.

Boğazlıyan meydanında coşkulu bir kalabalığa hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boğazlıyan halkının 30 Mart seçimlerinde AK Partiye yüzde 40 gibi bir oy vermek suretiyle gerçekten bir devrime mühür bastığını belirterek, “Artık dediniz ki yeni Türkiye, dediniz ki yeni Yozgat, dediniz ki yeni Boğazlıyan. Kardeşlerim, belediyecilik bizim işimiz, devlet yönetmek bizim işimiz bunlar, inanın üç koyun verin kaybedip gelirler. İşte şimdi şeker fabrikasına indik helikopterle buraya gelirken yolların halini gördük. Ne yaptıysak biz yaptık. Ama belediyenin yaptığı yerler berbat, rezalet, böyle bir şey olabilir mi ama siz de gereken dersi verdiniz. Kardeşlerim bunların kulağı var duymaz, bunların gözü var görmez, bunların dili var hakkı söylemez. Ama siz mührü sandıkta vurarak sadece bunlara cevap vermediniz. Siz MHP’ye de gereken cevabı verdiniz. Siz Pensilvanya’ya da gereken cevabı verdiniz. Ne oldu bir araya geldiler, hepsini toplayın AK Partinin aldığı oya bile zor ulaşıyor. Çünkü kırk çürük yumurtadan bir yumurta etmez. Biz sağlam yumurtanın peşindeyiz, çürüklerin değil. Kardeşlerim, bu kardeşleriniz İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından buraya geldi 4,5 yıl İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Görevi CHP’den almıştım aynen burada olduğu gibi, aldığım zaman kardeşlerim İstanbul çöp dağlarıyla işgal altındaydı. Su yoktu İstanbul’da hava kirliliği vardı. Geldik iki yılda hepsini temizledik. Çöp diye bir şey kalmadı tertemiz bir İstanbul,180 kilometreden dağları delik İstanbul’a suyu getirdik. İstanbul’u hava kirliliğinden kurtardık” dedi.

10 Ağustosta cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Bu cumhurbaşkanlığı seçimde AK Parti olarak biz de adayımızı sizlere açıklayacağız. Tabii bundan CHP rahatsız oluyor, MHP rahatsız oluyor değerleri rahatsız oluyor ama hepsinden öte Pensilvanya rahatsız oluyor. Diyorum ki eğer suçlu değilsen, herhangi bir suçun yoksa çık gel Türkiye’ye. Madem Türkiye’yi seviyorsun, madem vatanseversin çık gel Türkiye’ye ne diyorlar efendim Pensilvanya’ya inzivaya çekilmiş. Allah Allah inzivaya çekilmek için Yozgat yetmez mi, Kayseri yetmez mi, Konya yetmez mi Erzurum yetmez mi Bursa yetmez mi İstanbul yetmez mi. İnzivanın yeri Pensilvan’ya mı. Böyle bir şey olabilir mi. Kardeşlerim, işte 10 Ağustos aynı zamanda bunun cevabı olacaktır. Ben inanıyorum ki daha birinci turda bu millet onları gereken cevabı verecektir. Bunlar bizim mahremimize girdiler. Telefonlarımızı dinlediler, benim enerji bakanımla yaptığım görüşmeyi dinlediler. Bekir beyi dinlediler, Sadullah bey ile yaptığım görüşmeyi dinlediler, cumhurbaşkanımızı dinlediler, genelkurmay başkanımızı dinliyorlar. Kardeşlerim dün Konya’da söyledim bugün de söylüyorum Anayasa Mahkemesini de dinliyorlar. Şimdi diyecekler ki ispat et. Neyi ispat edeceğim her şey ortada, yapılanlarla edilenlerle zaten her şey ortada. Çünkü bunlar şantajı, bunlar montajcı, bunlar dublajcı, Ne yapıyorlar. Önce dinliyorlar ondan sonra arşive koy ondan sonra bunlarda kopyacılık var istediği yere istediği adamı yerleştirecek neyle bu şantajla buraya koydun koydun koymadığın takdirde açıklarım ha yapılan bu. Fakat çekirge bir sıçrar iki sıçrar, inlerine gireceğiz inlerine. Bu millet ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı her türlü tedbiri alacak. Ben 30 Mart öncesi bütün gittim illerde 68 miting yaptım, 68 mitingde halkımın heyecanını coşkusunu gördüm. Sakın ha bunların okullarında çocuklarınız varsa alın. Dershanelerinde çocuklarınız varsa alın. Bunların yayın organlarını eğer alıyorsanız bundan böyle bunların yayın organlarını almayın. Çünkü bunlarda yalan var, bunlarda takiyye var, bunlarda riyakarlık var. Bunlarda iftira var. Bu millete iftira yakışmaz. Bu millete riya yakışmaz. Kardeşlerim, inşallah bu dönemi sizlerle beraber, çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Onunu için benim sizden bir ricam var nedir oda biliyor musunuz, hep beraber buradan öyle bir haykıralım ki sadece Yozgat değil Tokat duysun, Kayseri duysun, Ankara duysun Türkiye duysun. Biz sizlerle gurur duyuyoruz, bu toplulukla gurur duyulmaz mı, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım. Kardeş kardeşi hançerlemez. Hep birlikte Türkiye olalım” diye konuştu.

Esma işaretini yapan Başbakan Erdoğan, “Bu işaret bizim işaretimiz, partimiz işareti, ne diyoruz, tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, işte biz bunun için varız” ifadelerini kullandı.

Başbakan mitingin ardından Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in evini ziyaret edip yemek yedi.

Boğazlıyan mitingine Başbakan Erdoğan ile birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yıldız, Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal katıldı. – YOZGAT

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com