Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ABD den Ukrayna ya 1 Milyar Dolarlık Yardım

14 Nisan 2014 - 448 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » ABD den Ukrayna ya 1 Milyar Dolarlık Yardım
ABD den Ukrayna ya 1 Milyar Dolarlık Yardım

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Ukrayna Maliye Bakanı Aleksandr Şlapak ile Ukrayna’ya sağlanacak 1 milyar dolarlık kredinin anlaşmasını imzaladı.

Kredi anlaşmasının imza töreni ABD Hazine Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. İmzaların atılması öncesinde konuşan ABD Hazine Bakanı Lew, anlaşmanın, ABD’nin Ukrayna’ya olan bağlılığını göstermekte olduğunu dile getirdi. Lew, ABD’nin, Ukrayna’nın refaha kavuştuğunu görmeyi istediğini ve uzun süredir istedikleri şeylerin gerçekleştirilmesi yolunda ilerlerken Ukrayna halkının yanında olacağını belirtti.

Anlaşmanın, hem ABD Başkanı Barack Obama hem de ABD Kongresi’nin her iki kanadı tarafından onaylandığını dile getiren Lew, “Bu anlaşma, ABD’nin Ukrayna’nın istikrara kavuşması ve demokrasisini ileri götürmesine verdiği desteğe olan bağlılığı göstermektedir. Ukrayna hükümeti, bu anlaşma sayesinde uluslararası sermaye piyasalarından düşük maliyetli finansmana erişilmesi adımlarını atabilecek ve Ukrayna’nın ekonomik geçişinin kolaylaştırılmasına yardımcı olabilecektir” diye konuştu.

Ukrayna ile ABD arasında imzalanan anlaşma, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından kriz içindeki ülkeye sağlanan multi-milyar dolarlık mali yardım ve reform programını tamamlamış olacak. – WASHINGTON

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com