Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Adana daki Yasa Dışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma

09 Nisan 2014 - 600 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Adana daki Yasa Dışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma
Adana daki Yasa Dışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma

Yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri emekli 8 emniyet mensubunun savcılık sorgusu devam ediyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde dün ikametlerinde arama yapılarak gözaltına alınan ve sağlık kontrolünün ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapmış 1’i kadın, 1’i emekli 6 polisin sorgusu soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan tarafından yapılıyor.

Savcılık sorgusu tamamlanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin’in avukatı İsa Ayanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili ve diğer polislere yönelik terör suçlamasının bulunmadığını, suçlamanın usulsüz dinleme iddialarına ilişkin olduğunu söyledi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının bir gazetede yayımlanan dinleme iddialarını ihbar kabul ettiğini ve gazete haberinde adı geçen kişilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını ifade eden Ayanoğlu, şunları söyledi:

“Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Köse ve soruşturma savcısı Şükrü Uçkan, savcılığa suç duyurusunda bulunarak dinlendiklerini ifade etmişler. Bununla ilgili yapılan çalışmada iki kişiye ait cep telefonu IMEI numaralarının karşısına başka isimler yazılarak 6. Ağır Ceza Mahkemesinden önleme dinleme kararı alındığı ortaya çıkmış. Müvekkilim ve diğer polisler ifadelerinde herhangi bir hakim veya savcı dinlemediklerini, yapılan önleme dinlemelerinin ise tutanakla imha edildiğini belirttiler. Ortada bir örgüt suçlaması yok. Müvekkilim ve diğer polisler Adana Adliyesindeki bir savcı ve bir ağır ceza hakiminin dinlendiği iddiasıyla savcılıkça sorgulanıyor.” 

Polislerin haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Ayanoğlu, yapılan çalışmanın kamuoyunda bir örgüte yönelik operasyon gibi algılandığını, ancak olayın münferit olduğunu ileri sürdü.

Ayanoğlu, IMEI numaralarının karşısında adı geçen kişilerin terör ve organize suçlar kapsamında dinlendiğini de sözlerine ekledi. – Adana

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com