Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AK Parti li Uslu dan Kılıç a Tepki

26 Nisan 2014 - 644 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » AK Parti li Uslu dan Kılıç a Tepki
AK Parti li Uslu dan Kılıç a Tepki

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yargı bürokrasisinin siyaseti ve milli iradeyi hiçe sayan yaklaşımını hiçbir şekilde kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin 52. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın sözlerini değerlendiren AK Çorum Milletvekili Salim Uslu, Kılıç’ın açıklamalarını çok yadırgadığını belirtti. Kılıç’ın eski siyasi geleneklerini devam ettirmek isteyen bir görüntü verdiğini ve bundan dolayı üzüntü duyduğunu dile getiren Uslu, eski Türkiye’de yargıçlar ve bürokratların emeklilikleri yaklaştığında zehir zemberek açıklamalar yaptığına dikkat çekerek, Kılıç’ında aynı duruma düştüğünü belirtti.

10. Cumhurbaşkanı Sezer’in cumhurbaşkanı seçilmesinde Kılıç’ın büyük bir katkısı olduğunu anlatan Uslu, “Bunu hemen herkes biliyor. Üstelik kendisini hayrete düşürecek uygulamaları, icraatları olmasına rağmen sonuçta aynı yoldan gidiyor olması da yadırganacak bir durum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakanı egemenlik haftası içinde oraya gelmişken seçilmiş siyasetçilerin orada paylanmayı, azarlanmayı hak etmedikleri halde çalışılıyor olması da ayrıca nezaket dışı bir üsluptur. Bunlar eski Türkiye kalıntıları. Herkes söylediği söze söylediği sözün nereye varacağına dikkat etmek zorunda. Bugün borsanın düşmüş olması dövizin fırlamış olmasına sebep olmak için insanın eski Türkiye’de olup bitenden ders almamış olması gerekiyor. Bu açıdan da fevkalade üzücü. Yeni Türkiye Milli Egemenliğin üzerindeki vesayetlerin kaldırılmasından, hak ve özgürlüklerin etkin kullanımında, halkın gücünün ve rolünün öne çıkartılmasında çok önemli mesafeler kat etmiştir. Bunları yok sayarak eski Türkiye’nin geleneklerini sürdürmek suretiyle siyasete rota çizmeye, biçimlendirmeye, şekillendirmeye, istikametini çizmeye çalışmak siyaseti küçümsemek, aşağılamak halkın iradesini aşağılamaktan başka bir anlam ifade etmez. Yargı bürokrasisinin siyaseti ve milli iradeyi hiçe sayan yaklaşımının hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın emekli olmasına az bir süre kaldığına işaret eden Uslu, “Ya emekli olur torunlarına bakar ya da çok istiyorsa cübbesini çıkartır, siyasete girer. 30 Mart seçim sonuçlarını çok iyi inceleyip değerlendirdiğini düşünüyorum. Muhalefetin tepkilerinden medet umarak, arkasına alıp yedekleyeceğini düşünerek bir Cumhurbaşkanlığı hayali varsa bunun yolu yordamı demokratik değerleri, nezaketi, seçilmişleri hiçe saymak değildir. Tam tersine demokrasinin kuralları içerisinde demokratik değerlere saygı duyarak yola çıkabilir. Kimse engel olmaz. Sonuca da razı olur” diye konuştu.

Kılıç’ın ‘demokratik değerler altında yaptığım bir açıklama kimse altında bir şeyler aramasın’ yönündeki sözlerini de değerlendiren Uslu, “Kılıç’ın yaptığı açıklama hukuki bir açıklama değil, siyasidir. Özellikle yüksek bir yargı kurumunun daha birleştirici sözlerinin daha kuşatıcı ve özellikle de hukuk içerisinde kalarak yapılmış olması beklenirdi. Ama tamamen siyasi bir söylemle, siyasetçilere karşı bir pozisyon alarak siyasete istikamet veren sözlerin kabul edilmesi mümkün değildir. Niyetinin ne olduğunu bilemeyiz. Sonuçta oruca kalkarken namaza dururken niyetlenebilir insanlar.O Allah’la kul arasındadır ama demokrasilerde insanlar beyanlarıyla değerlendirilirler. Hatta güzel bir söz vardır “Uslub-u beyan ayniyla insandır” diye. Hangi üslupta ve beyanda bulunmuş ise o kendisinin kişiliğini benliğini yansıtır. Şuanda Kılıç, geçmişte eleştirilen bir kısım politize olmuş, militan yargıçların durumuna düşmüştür. Siyaseti küçümseyen, aşağılayan, siyasetçiye rota çizmeye, yol haritası vermeye çalışan yaptıklarının insan hakları boyutunu görmezden gelerek, seçilmiş siyasetçileri küçük düşüren bir yaklaşım. Hatta Başöğretmen edasıyla onların azarlanarak, paylanarak gönderilmesi hiç de şık Yeni Türkiye’ye yaraşan bir durum değildir. 30 Mart seçim sonuçlarında halkın verdiği mesajı doğru okuyamayan kafa halkın bir kez daha gerisine düşmüştür” ifadelerini kullandı. – ÇORUM

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com