Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ana Sınıfı Öğrencilerinin Meraklı Bekleyişi

11 Nisan 2014 - 458 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Ana Sınıfı Öğrencilerinin Meraklı Bekleyişi
Ana Sınıfı Öğrencilerinin Meraklı Bekleyişi

Karaman’da Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu’nda öğrenim gören çocuklar dört gözle yumurtalardan çıkacak civcivleri bekliyor.

Böyle bir uygulamayı niçin yaptıklarını anlatan Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Merve Uzun, “Bizim asıl amacımız burada eğitim gören çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaktır. Bir diğer amacımız ise civcivlerin oluşum sürecini çocuklarımıza gösterebilmekti. Okulumuzda yaptığımız tüm faaliyetlere deneyi ve bilimi katmaya çalışıyoruz. Tabii ki bu yaştaki çocuklarımız için oyunda çok önemli ama biz burada sadece oyun oynatmıyoruz. Burada bir takvim hazırladık. Çocuklarımız her gün bir yumurta boyayarak civcivlerin kaç günde çıkacağını öğrendiler. Merakla beklediler. Buradaki öğretmenlerimiz çocuklarımıza her gün civcivlerin hangi evrede olduğunu resimlerle göstermeye çalıştılar. Bu yumurtalardan çıkacak civcivleri yine öğrencilerimiz bir hafta boyunca besleme imkanı bulacaklar” dedi.

Kuluçka makinesinde 21 günü dolduran civcivler birer birer yumurtalarının kabuklarını kırmaya başlarken, bu anı çocuklar heyecanla ve merakla takip ediyorlar. – KARAMAN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com