Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Arınç: Dombra bize 3 puan kazandırdı!

05 Mayıs 2014 - 545 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Arınç: Dombra bize 3 puan kazandırdı!
Arınç: Dombra bize 3 puan kazandırdı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Dombra müziğinin yerel seçimlerde Ak Parti’ye 3 puan kazandırdığını belirterek, “En kritik dönemlerde Allah bir şeyler gönderiveriyor, işimiz rast gidiyor” dedi.

Bursa’da Merinos AKKM’de AK Parti Bursa İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasına başlamadan önce çalan Uğur Işılak tarafından seslendirilen Dombra şarkısının insanların gönlünü okşadığını söyledi.

Arınç, “Buna benzer müzikler yapılmıştır. Her partinin bir şarkısı ve marşı olur. Özellikle son yıllarda bu şarkılar, bu marşlar yerine göre türküler yerel özellikleri de taşır. Mesela bu seçimlerde sadece Bursa’da görevli değildim, 22 ilde seçim çalışması yaptım. Oralara gittiğim zaman şüphesiz Doğu Anadolu’da, Güney Doğu Anadolu’da diller üzerine de şarkılar ve türküler vardı. İnsanların gönlünü okşayan bu tarz müziklerin faydalı olduğun düşünüyorum. Hiçbir müzik, AK Parti’yi coşturan, halkımızı birbirine kilitleyen, gönüllerin tam ortasında tesirini icra eden bir güzellikte olamaz. 2011 seçimde bu benim iddiam, aldığımız yüzde 50’nin içinde en az 5 puan, kadınla çocukla köylüyle şehirliyle aynı makamda söyleyen bir türküydü. ‘Aynı’ şarkısı, bizi anlatıyordu. İşte birbirimizi anlatan müziği duymuştum. AK Partili olmayan husumet içinde olmayan pek çok insandan ‘bu müziği duyduğum zaman defalarca dinledim ve kalbime işledi’ dediler. Ne kadar güzeldi, ‘ben kendimi orada buldum’ dediler. Bunları kulaklarımla işittim ben. Hala çaldığında tüylerim diken diken olur, duygulanır ve hislenirim” dedi.

Bülent Arınç, şarkının yapımında emeği geçen Özhan Eren’e teşekkür ederek, “Özhan Eren, bir şeyler yapmak istiyorum dedi. Bu parti için değil, Türkiye’nin bin yılı geçmiş beraberliğinin anlatan müzik yapmalıyım dedi. Özhan Eren ve Özkul Eren iki kardeştir. Her ikisi de bizim dünyamızın çok değerli insanlarıdır. Sonunda geceler boyunca bunu yazdım ve söylettim dedi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DOMBRA BİZE 3 PUAN KAZANDIRDI”

TRT’de yayınlanan Kızıl Elma dizisinin fragmanında Dombra şarkısını duyduğunda şaşırdığını kaydeden Arınç, “O dizinin meraklısıyım doğrusu. İlk çıktığı zaman fragmanların içinde bir müzik vardı. Dombra çalıyordu. Ben bunu bir yerde tanıyorum, kulağıma hoş geliyor, bu da neyin nesi dedi. Osman Sınav nereden aklı etti de bunu dizinin fragmanına koydu diye düşündüm. Hoşuma gitmişti. Sonra da ne göreyim Ankara’da aday toplantısında sevgili kardeşimiz Uğur Işılak bunun içinde Recep Tayyip Erdoğan’ı öyle bir yerleştirdi ki yerimizde duramaz olduk. İşte bu seçimlerde 3 puan da Dombradan. En kritik dönemlerde Allah bir şeyler gönderi veriyor, işimiz rast gidiyor. Şu bazılarımızın cep telefonlarında var. Bazen çaldığı zaman açma şunu dinleyelim diyorum. Öyle ıbıdık ıbıdık şeyler var, onları çalacağına hep bunu çalın”

ARINÇ’TAN DOMBRA’YA 10 ÜZERİNDEN 11 PUAN

Dombra şarkısına 10 üzerinden 11 verdiğini dile getiren Arınç, “Geçenlerde Bakanlar kurulundayım. Beşir bey sunum yapıyor. ‘Müziklerimiz de çok tutuldu’ dedi. Ne çok tutuldu ya, Dombra olmayacaksa tutmayacaktı. ‘Daima millet daima hizmet’, evet 10 üzerinden 5. Başka var mı yok. Dombra 10 üzerinden 11. Müzikler gönüllere işlerse etkisini yapıyor. Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce başka bir ihtiyaç duyar mıyız bilemem, ama bir babayiğit çıkar bu da benden der, bakarsınız onu da birinci turda yüzde 60 ile seçiveririz. Bu işler inşallah böyle olur” ifadelerini kullandı.

KÖŞK SEÇİMİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “MHP seçmeninin en az üçte biri, yazın bir tarafa, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizim adayımıza oy verecektir. Hiç endişeniz olmasın. CHP seçmenlerinin ‘üçte biri’ diyemem ama en az yüzde 20’si bizim adayımıza oy verecektir” dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com