Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Arkadaşını Öldürüp Yakan Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası

09 Nisan 2014 - 484 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Arkadaşını Öldürüp Yakan Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası
Arkadaşını Öldürüp Yakan Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası

Adana’da 10 yıllık arkadaşını silahla öldürüp cesedi yakan sanık, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 1 Nisan 2013’te merkez Çukurova ilçesinin Topalak köyü yakınında meydana geldi. Yol kenarında yanan bir cisim gören vatandaşlar, kontrol ettiklerinde cismin insan cesedi olduğunu fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürülen cesedin, tabancayla kurşunlandıktan sonra yakıldığı belirlendi. Yapılan araştırmalar neticesinde cesedin temizlik ürünleri toptancılığı yapan 2 çocuk babası Ferhat Kızıl’a (41) ait olduğu saptandı. Jandarma ekipleri olayla ilgili Ferhat Kızıl’ın eşi Evrim Kızıl ile görüştü. Eşinin en son Halil İbrahim B. ile görüştüğünü belirten Evrim Kızıl, “Olay günü akşam İbrahim gelmişti, telefon açıp Ferhat’a aşağıya inmesini söyledi. Konuşmalarından İbrahim’in alkollü olduğu da anlaşılıyordu. Ferhat’a gitmemesini söyledim ama Ferhat ise korkmamam gerektiğini ve hemen döneceğini söyleyip gitti” dedi.

Jandarma, Halil İbrahim B.’yi, arkadaşı Ferhat Kızıl’ın babası Necati Kızıl’ın Meydan Mahallesi’ndeki evine taziye ziyaretine gelince gözaltına aldı. Halil İbrahim B., Ferhat Kızıl’ın olay gecesi en son kendisiyle buluşmasına, kullandığı kamyonetinin olay yerine giden yol üzerindeki güvenlik kamerasına yansımasına ve aracına ait paspaslarla cesedin yakılmış olmasına rağmen suçlamayı kabul etmedi. Kızıl ile 10 yıllık arkadaş olduklarını da belirten şüpheli, “O gece kendisini telefonla arayarak, ‘Seni almaya geliyorum’ dedim. Birlikte araçla dolaştık. Gezerek bira içtik. Ortak arkadaşımız olan toptancı Hasan’ın bana satmak için temizlik malzemesi vermediğini söyledim. O da Hasan’a telefon açarak bana malzeme verip veremeyeceğini sordu. Hasan da ‘Saat geç oldu. Bu konuyu ertesi gün konuşalım’ dedi. Bir süre sonra Ferhat’ı evinin yanına bıraktım. Ben de evime giderek duş alıp, yattım. Ertesi gün de öldürüldüğünü öğrendim” diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Halil İbrahim B. hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek tasarlamak suretiyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. – ADANA

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com