Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Aşk Grevi, Kmü de Sahne Aldı

30 Nisan 2014 - 507 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Aşk Grevi, Kmü de Sahne Aldı
Aşk Grevi, Kmü de Sahne Aldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Savaş Aykılıç’ın yazdığı ve yönetmenliğini KMÜ öğrencilerinden Damla Melike Erdoğan’ın üstlendiği “Aşk Grevi” isimli tiyatro oyunu sahne aldı.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda sahnelenen ve Yazar Savaş Aykılıç’ın Aristophanes’in Lysistrata adlı oyunundan esinlenerek yazdığı Aşk Grevi isimli tiyatro oyununda, toprak derdine düşen ve bu yüzden sürekli savaş halinde olan erkeklerini dize getirmeye çalışan kadınların hikayesi sergilendi. Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen ve altı üniversite öğrencisinin görev aldığı oyunu KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci izledi.

KMÜ Sinema ve Tiyatro Topluluğu Başkanı Damla Melike Erdoğan, sergilenen oyunun içeriği ile ilgili bilgi vererek, “Oyunumuz savaşın getirdiği yıkıma daha fazla dayanamayan Anadolu’nun fedakar kadınlarının, ‘Bir olmazsak biz olamayız’ diyerek birlik olmalarını ve barış ortamı sağlanıncaya kadar erkeklerine aşk grevi uygulamaya karar vermelerini anlatıyor” dedi.

Aşk Grevi’nin ilerleyen günlerde Karaman’da halka açık ve ücretsiz olarak sahneleneceğinin de müjdesini veren Damla Melike Erdoğan, katılımın yüksek olduğu oyuna gösterilen ilgiden dolayı izleyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. – KARAMAN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com