Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AYM’nin kararına AK Parti’den ilk tepki!

11 Nisan 2014 - 404 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » AYM’nin kararına AK Parti’den ilk tepki!
AYM’nin kararına AK Parti’den ilk tepki!

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştiren kanunla ilgili başvuruyu değerlendirdi.

Mahkeme, kanunun bazı hükümlerinin iptal edilmesinine karar verdi. Mahkeme, HSYK’nın yapısını değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etti.

Yüksek Mahkeme, Adalet Akademesi ile ilgili bölümlerinin iptal istemini ise reddetti.

HSYK kanun teklifinin mimarı AK Parti Bartın milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Yılmaz Tunç İNTERNETHABER’e konuştu:

ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI DOĞRU DEĞİLDİR

“Adalet Bakanı’na, yani kurulun başkanı olan HSYK başkanına verilen yetkiler yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin yetkiler değil. Tamamen Anayasamıza uygun, anayasada HSYK’yı düzenleyen 159’uncu maddenin sınırları içerisinde kalınan yetkiler. Orada HSYK Genel Kurulu’nun görevleri belli. Bu görevlerden bir tanesi kurul başkanına verilmiyor, tamamen 159’un sınırlarında kalınan yetkiler. Tabi bu yetkilerin iptali anayasaya uygun değil, dolayısıyla AYM’nin bu kararını Anayasaya aykırı bir karar olarak yorumluyorum, bu kararın doğru olmadığını belirtmek istiyorum.

TBMM BU HUSUSLARLA İLGİLİ YENİDEN DÜZENLEME YAPACAKTIR

“Sonuçta Anayasa Mahkemesi’nin kararı ve herkesi bağlayıcı bir karar. Bu karardan sonra bu yetkilerle alakalı yeni bir yasal düzenleme gerekebilir. TBMM, iptal edilen hususlarla alakalı yeni bir düzenleme yapacaktır.”

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com