Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başbakan Erdoğan, Karaman da

26 Nisan 2014 - 441 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Başbakan Erdoğan, Karaman da
Başbakan Erdoğan, Karaman da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sömürdüler, yıllarca sömürdüler. Utanmadan, sıkılmadan bizim hükümetimizi yolsuzlukla suçlamaya çalıştılar. Fetvasını da Pensilvanya’dan aldılar. Eğer dürüstse, eğer samimiyse diyorum ki Türkiye’ye gel. Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. Konya’dan daha güzel inzivaya çekilecek yer var mı? Karaman’dan daha güzel çekilecek yer var mı? İstanbul, Bursa, gel buralarda inzivaya çekil. Niye çekilmiyorsun? Dert başka, mesele başka” dedi.

Erdoğan, Aktekke Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde, Karamanlılardan 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkları “Patlatmalarını” istedi. 

AK Parti’nin bir cumhurbaşkanı adayının bulunacağını belirten Erdoğan, vatandaşların bu adaya sahip çıkacağına inançlarının sonsuz olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “İstiyoruz ki milletimizin seçtiği cumhurbaşkanı Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir ders olsun, MHP’ye bir ders olsun. Ama MHP’ye gönül veren kardeşlerimin de CHP’ye gönül veren kardeşlerimin de BDP’ye gönül veren kardeşlerimin de inanıyorum ki milletçe üzerinde ittifak edeceği bir isim olacak” ifadesini kullandı.

Karaman’a eğitim, ulaştırma ve sağlık alanlarında yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini kim kurdu? Biz kurduk. Bizden öncekiler böyle bir şey yaptı mı? Onların öyle bir derdi yok. Eğitimde ücretsiz kitabı biz getirdik. Öyle mi? Hastanelerde, bu SSK hastanelerinde işte CHP’nin genel müdürü oranın bir zamanlar genel müdürüydü. Kuyruklarda bekliyorduk, hastanelerden ilacı alamıyorduk. Şimdi kuyruklarda bekleme var mı? İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Biz dertliyiz, dertli. Biz, bu millete aşığız, aşık. Biz, sizi Allah için seviyoruz. Benim başörtülü yavrularım okula gidebiliyor muydu? Üniversiteye gidebiliyor muydu? İmam hatiplerin kapısından bile başörtülü kızlarımızı çevirdiler. Ben, baba olarak bunu yaşadım. Yeğenlerimi kapıdan çevirdiler, kızlarımı kapıdan çevirdiler. 4 çocuğumun 4’ü de imam hatipten mezun oldu. 2 kızım, 2 oğlum oradan mezun oldu. Biz, bunun çilesini çektik. Ama bu çileyi çekmeyenler, bu derdi çekmeyenler bunu bilir mi? Ama şimdi böyle bir dert kaldı mı? Artık başörtülü olarak üniversitesine gidebiliyor mu? Katsayı kaldı mı? O da gitti. İstediği üniversiteye girebilecek mi? Peki soruyorum? Başı açık, başı örtülü bir kavga var mı? Neydi bu? Bu zulüm neydi? Bu millete böyle ihanet olur mu? Buyurun, el ele kardeşçe yürüyorlar.”

-“CHP kumsalların siyasetini yapıyor”

Erdoğan, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dediklerini anımsatarak, “Hala çıkmış CHP’nin genel müdürü bizi ayrımcılıkla suçluyor. Sen kim, milleti birleştirmek kim? Öbürü ha keza öyle. Bakıyorsunuz biri kimlik siyaseti yaparken, bir diğeri de kumsalların siyasetini yapıyor. MHP, siyasi Türkçülük yapıyor. Öbür tarafta BDP siyasi Kürtçülük yapıyor. CHP de kumsallarda dolaşıyor” diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde 79 yılda 6 bin 100 kilometre,  son 12 senede ise 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını aktaran Erdoğan, “Halep oradaysa arşın Karaman’da” dedi.

Erdoğan, milli geliri 230 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkardıklarını, enflasyonu yüzde 30’dan yüzde 8’e düşürdüklerini, devletin borçlanma faizini de yüzde 63’ten tek haneli rakama indirdiklerini anlattı.

-“Bunların yayın organlarını sakın evlerinize sokmayın”

Türkiye’nin sürekli güçlendiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sömürdüler, yıllarca sömürdüler. Utanmadan, sıkılmadan bizim hükümetimizi yolsuzlukla suçlamaya çalıştılar. Fetvasını da Pensilvanya’dan aldılar. Eğer dürüstse, eğer samimiyse diyorum ki Türkiye’ye gel. Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. Konya’dan daha güzel inzivaya çekilecek yer var mı? Karaman’dan daha güzel çekilecek yer var mı? İstanbul, Bursa, gel buralarda inzivaya çekil. Niye çekilmiyorsun? Dert başka, mesele başka. Nasip meselesi nasip. Bunların okullarına sakın ha önümüzdeki yıl çocuklarınızı vermeyin. Bunların okullarında okuyanlar varsa alın. Dershanelerine göndermeyin. Devlet olarak biz cumartesi, pazar günleri takviye kursları vereceğiz. Ücretsiz olarak vereceğiz. Biz, bunları yapacağız. Bunların yayın organlarını sakın evlerinize sokmayın. Tavrınızı koyun bunlara.”

Karaman’da 12 yılda 2 bin 486 konut inşa ettiklerini, Karaman ve Ermenek adalet saraylarını tamamlayarak hizmete sunduklarına dikkati çeken Erdoğan, Konya-Karaman hızlı tren hattının yapımına da başladıklarını söyledi.

Erdoğan, hayal dedikleri ne varsa hepsini gerçeğe dönüştürdüklerine işaret ederek, “Karaman’dan İstanbul’a 4 saatte ulaşabileceğinizi kim söyleyebilirdi size? Sizi 4 saatte Karaman’dan İstanbul’a inşallah ulaştıracağız. Karaman’dan Ankara’ya 2 saatten, inşallah daha kısa zamanda ulaştırmanın gayreti içindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

 – “Geçmişe sahip çıkacağız, birlikte geleceği inşa edeceğiz

“Bizim sizlere olan sevdamız, sevgimiz farklı” ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. “2023 yılına kadar çok çalışacak, çok üretecek, hedeflerimizi inşallah tutturacağız” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“2023’ün ardından 2053 var. Belki biz görmeyeceğiz, evlatlarımız ve torunlarımız görecek. Onun ardından 2071 var. İstanbul’un fethinin 600’üncü yıl dönümünde çocuklarımız için hedefler belirleyecek ve onların altyapısını hazırlayacağız. Alparslan’ın Malazgirt’ten Anadolu’ya gelişinin bininci yıl dönümünde, 2071’de de inşallah torunlarımızın huzur içinde yaşadığı bir ülke için bugünden temelleri sağlam atacağız. Geçmişe sahip çıkacağız, birlikte geleceği inşa edeceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanlarımızın, alimlerimizin ve gönül insanlarımızın izinde yeni Türkiye’ye, büyük Türkiye’ye adım adım yaklaşacağız. Bu kutlu yolculukta yolumuz, bahtımız açık, Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun diyorum.” 

Rabia işareti yaparak alandakilerle “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Yolumuz bu” diyen Başbakan Erdoğan, kalabalıkla “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini söyledi.

10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, “Allah birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi,  kardeşliğimizi daim etsin diyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşların daveti üzerine miting alanının yanındaki Ensar Vakfı Karaman Şubesi’ni ziyaret etti.

– Ankara

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com