Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başbakan Erdoğan Karaman da

26 Nisan 2014 - 625 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Başbakan Erdoğan Karaman da
Başbakan Erdoğan Karaman da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bilişim teknolojisinin değil, bilişim teknolojisi ile ahlaksızlık yapanın karşısındayız. Biz ülkemizde ofis kurmadan ülkemizde vergi kaçakçılığı yapan şirketlerin karşısındayız” dedi.

Başbakan Erdoğan, Karaman Aktekke Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, tören alanına gelişinde yaşlı bir kadın ile kucaklaştı ve tekerlekli sandalyedeki bir vatandaşla konuştu. Törende ilk olarak konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Başbakan Erdoğan’ın Karaman ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, “Başbakan’ımıza sizler adına teşekkür ediyorum. Bizi burada yalnız bırakmadı. Emaneti darbecilere ve işbirlikçilerine teslim etmediniz, emaneti adam gibi adam Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etmediniz. Emanetini yere düşürmedik, ayaklar altına aldırtmadık, bundan sonra da aldırtmayacağız inşallah” dedi.

Zorlu bir seçim sürecini geride bıraktıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan da, “31 Mart sabahında Türkiye yeni bir güne uyandı. Türkiye’nin demokrasisi daha da güç kazandı. Ekonomimiz, dış politikamız bu süreçten güçlenerek çıktı ve yeni bir Türkiye doğdu. İstismar ve iftira siyaseti sandığa gömüldü. Vesayet kaybetti. Milli irade kazandı, kazanan hizmet siyaseti oldu. Millet yenilmez Türkiye eğilmez demiştik. Hamdolsun aziz milletimiz tarihin gördüğü en büyük alçaklıklardan birine daha dimdik ayakta durdu, tarihin gördüğü en büyük çetelerden birine karşı millet gereken cevabı verdi. Kazanan yine millet, milli irade, Türkiye oldu. Bugün bu açılış töreniyle 268 milyon liralık eser ve yatırımı bugün bu törenle hizmete alıyoruz. Bunların içinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne ait tesisler, Milli Eğitim Bakanlığımıza ait tesisler, İl Özel İdaremize ait yatırımlar, Karaman Belediyemize ait eserleri bugün hizmete alıyoruz. Karaman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“10 AĞUSTOS’TA ARTIK MİLLET KENDİ CUMHURBAŞKANINI BİZZAT KENDİSİ SEÇECEK”

Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerine sadece 9 yıl kaldığını ifade ederek, “Bu 9 yıl boyunca çok çalışacağız. İstikrarın, huzurun, kardeşliğimizin yara almasına asla müsaade etmeyeceğiz. İnşallah ekonomiyi büyüterek, yatırımlarımızı daha da artırarak, kardeşliğimizi, demokrasiyi daha da güçlendirerek 9 yıl sonra Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükselteceğiz. 77 milyon hep birlikte bu niyetle bu hedefe doğru ilerliyoruz ve kararlılıkla ilerleyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye’yi hedeflerinden saptırmak, Türkiye’nin yürüyüşünü engellemek, yavaşlatmak için tuzaklar önümüze çıkabilir. Bugüne kadar bu tuzakları sabırla aştık. Milletimizin basiretiyle, ferasetiyle hayır dualarıyla aştık. Hani bir söz vardır ya, su uyur düşman uyumaz. 12 yıl boyunca biz Türkiye’yi büyütmenin mücadelesini verirken, birileri de Türkiye’yi durdurmanın mücadelesini verdi. Türkiye her alanda büyük başarıları kucaklarken, birileri Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak için sürekli tezgahlar kurdu. Allah’a hamdolsun bu tuzakları aştık, bütün tezgahları bozduk, oyunları altüst ettik. Milli iradeyi gölgelemek isteyenler, milletin hükümetine tuzak kuranlar 30 Mart’ta milletten gereken cevabı aldı. 30 Mart’ta kaybedenler kendi muhasebelerini yapmadan, millete hesap vermeden şimdi başka kirli oyunların içerisine girdiler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde Türkiye’de tekrar gerilimi yükseltmek, huzura kastetmek isteyenler var. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bunlara aldanmayacağız. İnşallah ilk defa cumhurbaşkanımızı halkın oylarıyla seçeceğiz. Bu bir ilktir. Artık parlamentodaki bazı dönen oyunlara milletim sandıklarda gereken cevabı verecek. Milletim kendi başkanını seçecek, kendi cumhurbaşkanını seçecek. Bundan rahatsız olanlar var. Başbakan kendi başkanını seçecek dedi diyorlar, Cumhurbaşkanı ne demek, cumhur halktır, başkan da onun başkanıdır. Ama bunu bilemeyecek kadar cahillerin elinde kaldı. Kim bu, yavru muhalefetin başkanı, anlamaz. Öbürü de zaten CHP’nin genel müdürü, o da anlamaz. Ben CHP’ye de, MHP’ye de gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Gelin bu oyunu 10 Ağustos’ta bozalım diyorum. Çünkü 10 Ağustos’ta artık millet kendi cumhurbaşkanını bizzat kendisi seçecek. Geçmişte olduğu gibi gerilimlerin, kaosun yaşandığı, krizlerin yaşandığı bir ortamda değil, güle oynaya, demokratik bir kültür ve olgunluk içerisinde yeni Cumhurbaşkanını tayin edeceğiz. Biz bu süreçte asla ve asla gerginliklerin tarafı olmayacağız. Huzuru bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik” şeklinde konuştu.

“BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ İLE AHLAKSIZLIK YAPANIN KARŞISINDAYIZ”

Tablet bilgisayar dağıtımına, etkileşimli tahtaları okullara monte etmeye devam ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, “10 milyon tablet bilgisayarın ihalesine hazırlanıyoruz. Bütün yavrularımıza tablet bilgisayar vereceğiz. Bizi bilişim teknolojisin karşısında göstermek isteyenlere sesleniyorum. Biz bilişim teknolojisinin değil, bilişim teknolojisi ile ahlaksızlık yapanın karşısındayız. Biz ülkemizde ofis kurmadan ülkemizde vergi kaçakçılığı yapan şirketlerin karşısındayız. Kendi ülkesinde her kuruşun hesabını verecek, benim ülkemde vergi kaçakçılığı yapacak. Buna evet diyebilir miyiz? ve bununla da değil bu ülkenin başbakanına hakaret, ülkenin bakanlarına hakaret, bunlarla ilgili mahkeme kararları çıkacak ve bu şirket buna uymayacak ama birileri bunu savunacak. Buna evet dememiz mümkün değil. Bu milletin sırtından palazlananlara evet dememiz mümkün değil. Yine söylüyorum, onları savunanlar bu ülkede bu millete bunun hesabını veremeyecekler. Çünkü şahıs olarak bu milletin ahlak değerlerine saldıranlara karşı onları savunanlar tarihe bunun hesabını veremeyecek. Biz yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. 10 Ağustos’ta Karaman sandıkları patlatsın. AK Parti’nin bir cumhurbaşkanı adayı olacak. Bu cumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağına inancımız sonsuzdur. İstiyoruz ki milletimizin seçtiği cumhurbaşkanı CHP’ne, MHP’ye bir ders olsun ama MHP’ye gönül veren kardeşlerimin de, CHP’ye gönül veren kardeşlerimin de, BDP’ye gönül veren kardeşlerimin de inanıyorum ki milletçe ittifak edeceği bir isim olacak” dedi.

Hükümeti yolsuzlukla suçlamaya çalıştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Fetvasını da Pensilvanya’dan aldılar. Eğer dürüstsen, samimiysen Türkiye’ye gel. İnzivaya çekilmiş Pensilvanya’da. Konya’dan, Karaman’dan daha güzel yer var mı? Gel buralarda çekil inzivaya. Dert başka, nasip meselesi nasip. Bunların okullarına sakın ha önümüzdeki yıl çocuklarınızı vermeyin, okuyanlar varsa alın, dershanelerine göndermeyin. Biz takviye kursları vereceğiz. Bunların yayın organlarını sakın evinize sokmayın, tavrınızı koyun bunlara” diye konuştu.

“2023 yılına kadar çok çalışacak, çok üretecek hedeflerimizi inşallah tutturacağız” diyen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

“2023’ün ardından 2053 var. Belki biz göremeyeceğiz, evlatlarımız ve torunlarımız var. Onun ardından 2071 var. İstanbul’un fethinin 600. yıldönümünde çocuklarımız için hedefler belirleyecek ve onların alt yapısını hazırlayacağız. Alparslan’ın Malazgirt’ten Anadolu’ya gelişinin 1000. yıldönümünde 2071’de de inşallah torunlarımızın huzur içinde yaşadığı bir ülke için bugünden temelleri sağlam atacağız. Geçmişe sahip çıkacağız, birlikte geleceği inşa edeceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanların, alimlerimizin ve gönül insanlarımızın izinde yeni Türkiye’ye, büyük Türkiye’ye adım adım yaklaşacağız.”

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, milletvekilleri ile birlikte Karaman’da yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yaptı. – KONYA

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com