Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısı konuşması İZLE

09 Nisan 2014 - 502 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısı konuşması İZLE
Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısı konuşması İZLE

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında seçim döneminde yaşanılanlara değindi. 

Erdoğan, seçim sonuçlarının açıklandığı akşam, muhalefet partilerinin balkon konuşması eleştirilerine dikkat çekerek, “Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa buyursun CHP yapsın, MHP yapsın, BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler..” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan: Çıkın Balkona özür dileyin İZLE

“VEKİLLERİMİZ BU ZAFERİN MİMARLARIDIR”

Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarının satır başları;

“30 Mart sabahından itibaren sandığa sahip çıkan, her türlü hileden uzak duran, hileyi engelleyen sandık müşahitlerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü milletimiz hak ediyor. Türkiye’nin zaferini kendi zaferi gibi kabul eden dünyadaki dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu salonda bulunan arkadaşlarımız vekillerimiz bu zaferin mimarlarıdır.


Anadolu Ajansı’nın seçim akşamı verileriyle Cemaat’in Cihan Haber Ajansı’nın verileri arasındaki farka atıfta bulunan Başbakan Erdoğan “Asker postalı giymiş ajanslarıyla yerel seçim sonuçlarını çarpıtarak insanları sokağa dökmeye çalıştılar. Bunları asla unutmayacağız. İnsanlık tarihi bu ihaneti asla unutmayacak.” dedi.

İnsanların iffetini namusunu şerefini aile yaşantısını kurdukları kurtlar sofrasına meze yapıp tüketmenin mücadelesini verdiler. Bir süre sonra fırlatacak bir şey bulamayınca kendi şereflerini namuslarını haysiyetlerini dahi gözden çıkarıp onları bile fırlatmaktan çekinmediler. İnsanların vefat etmiş annelerine hakaret etmekten tutun, milleti aşağılamaya kadar, ahlaksızlığın alçaklığın her çeşidini sergilediler. Anketlerle manipülasyon yaptılar. 30 Mart akşamından itibaren postal gitmiş haber ajanslarını da kullanarak sonuçları çarpıtmaya çalıştılar. Kendi yenilgilerini konuşmak yerine günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne evirmenin hesabını yaptılar.

Evet bunları biz asla unutmayacağız. Bu ihaneti alçaklığı asla unutmayacak. O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız. Basın ahlak ilkeleri ayaklar altına alınarak, manşetlerin sütunların köşelerin vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız. Muhalefet partilerin hainlerle yaptığı işbirliğini asla unutmayacağız.

Utanmadan sıkılmadan bizim kendi arzu ettikleri gibi bir balkon konuşmasını yapmamızı istediler. Bütün yapılanları sineye çekecektik. İnsana yakışmayan o alçakça ahlaksızca saldırıların üzerine güya üzerini çizecektik. Hiçbirşey olmamış gibi yolumuza devam edecektik. Bizden her şeyi unutmamızı bekliyorlar. Hayır, beyler biz boynumuzu yere eğmiyoruz ve eğmeyeceğiz. Biz bu yapılan ihaneti alçaklığı sineye çekmeyeceğiz. Açık açık söylüyorum. Hiçkimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, ihanet casusluk ve edepsizlik asla karşılıksız kalmayacak. Buradan açık açık söylüyorum 30 Mart çok ama çok önemlidir. 30 Mart vesayet defterinin dürültüğü tarihtir. Kibir abidelerinin artık yıkıldığı tarihtir. Bir mürebbiye edasıyla kendini beğenmişlikle milleti terbiye etme küstahlığına girişen imtiyazlı çevrelerin ebediyen kaybettiği bir tarihtir.

Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa buyursun CHP yapsın, MHP yapsın, BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler… Bu sabah çıkmış CHP başkanı.. adeta ağzından salyalar akıyorcasına hakaret ediyor.. Bunlar başka dillerden anlıyorlar. İnsanlara akıllarının anlayacağı dillerden anlatılmalıymış.. “

Utanmadan hala bize diktatör diyor. Bizim milletimiz diktatörlere bu kadar sevdalı mı ya. Nasıl oluyor da gelip partimizin peşinde? Bize diktatör diyen o kalemlerin bu koltuğuna gömülenlere söyleyecek bir çift sözü olmadı. İdeallerini arkadaşlarını satıp CHP’ye oy vereceğini ilan eden gazeteciler acaba CHP’ye hesap soracaklar mı?

Burada şu hususun altını özellikle çiziyorum. Aziz milletimiz gezi olaylarının iç yüzünü gördü 17 ve 25 aralık darbe girişimini gördü. Gerçek niyetini çok iyi anladı. Ancak milletimiz sabretti. Gezi olayları karşısında sabretti. 17 ve 25 aralık darbe girişimi karşısında sabretti. Adeta dişini sıktı. Allah’a hamdolsun bütün tahriklere rağmen milletimiz sokağa çıkmadı. Saldırılara karşılık vermedi. Oyuna gelmedi, tuzağa düşmedi.

Önce miting meydanlarında milletimiz gövde gösterisini yaptı. Ardında sandıkta söyleyeceğini çok net söyledi. Bu mesajı CHP alamadı MHP alamadı BDP alamadı. En önemlisi halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi.

Vatana ihaneti ajanlık faaliyeti artık tescillenen bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Tekrar ediyorum, yapılan ihaneti asla unutmayacağız. MİT TIR’larına yapılan saldırıyı, en gizli görüşmeyi yayınlamasını, şahsıma aileme arkadaşlarıma yapılan saygısızlıkları asla sineye çekmeyeceğiz. Sorumluların hepsi yargı önünde hesap verecekler.

Kendi paralel yargıları önünde değil milletin yargısı önünde hesap verecekler. Hukuk dışı ekonomik faaliyetin tamamını inceleme altına alacağız. Kayıtsız şeklinde toplanan paralarında, haraçların da hesabı tek tek sorulacak.

Buradan halkımıza çağrı yapıyorum. Bu paralel yapının bu şekilde kayıtsız para toplamasına, samimi duyguları istismar etmesine artık müsamaha göstermeyelim. Elinizdeki bilgileri lütfen bizimle paylaşın diyorum. Ve unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz.

Tehdit altındaki herkese, kendisine şantaj yapılan herkesin korkmadan çekinmeden bunları bizimle paylaşmasını istiyoruz. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Aynı şekilde paralel yapının mensubu olan kardeşlerime de bir kez daha çağrı yapıyorum. Bu yapının ne kadar yalancı iftiracı olduğunu eminim ki bu kardeşlerim de gördüler. Kardeşlerimin ciddi bir aldatılmış duygusu içinde olduklarını biliyorum. Bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim değil, bir hoca değil, bir holding patronu olduğu açıkça görülmüştür. Onların hissiyatını paylaşıyorum. Onlar gibi biz de ihanete uğradık. Tabanı kast ediyorum tavanı değil bu zor günleri aşacağımıza yürekten inanıyorum.

Yolsuzluklar konusunda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı tekrar ilan etmek istiyorum. Biz yola çıkarken 3Y ile mücadele dedik. Yolsuzluk yasaklar ve yoksulluk. AK Parti yolsuzluklarla mücadele kararlılığıyla iş başına gelmiş 12 yıl boyunca bunu sürdürmüştür. Samimi her iddiayı ciddiye alırız, ciddi her iddianın üzerine kararlılıkla gideriz. Bu konuda da hiç kimsenin endişesi olmasın. Her iftiraya da boyun eğecek değiliz. Bu işi malum ana muhalefetin genel müdürü iyi başarıyor. Hayatı bu tezgahlarda geçmiş. Biz seni 3,5 yıllık o koalisyon hükümetinle ilgili yapınla iyi biliyoruz.

Yüce divanla sizler yargılandınız. Aklandık diyeceksiniz, bırakın onları. Şimdi yavuz hırsız ev sahibini bastırılmış diye attığınız adımları görüyoruz. İkinizde bunu yapıyorsunuz. Bununla milleti aldatacağız zannediyorsunuz. Rahşan affıyla kurtulan bir kişi durumundasınız. Yolsuzluk klasörü önünde poz verdiğin kişiye ne oldu? İstanbul’da tarihi bir tokadı Osmanlı tokadını yediniz. 

Şimdi ne yapıyorlar? Arada yaklaşık 700 bin fark var acaba iptal ettirebilir miyiz? Mantık bu kafa yapısı bu. Her seferinde bu millet size bu tür adalet tokadını atmaya devam edecek.

Paralel yapının algı operasyonlarına göz yumacak değiliz. Her iddianın da incelenmesinden kaçınmayacağız. TBMM’nin iddiaları soruşturmasını bizzat iddiaların hedefi olan arkadaşlarımız istedi. Gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağız. AK Parti genel merkezinde resmi olmayan sonuçlara göre veriler değerlendirildi.

AK Parti 2004 yerel seçimlerinden yüzde 41,7 oranında oy almıştı. 2009’da oy oranımız yüzde 38,4 olarak gerçekleşti. 30 büyükşehir başkanlığı ile 51 ildeki, oy oranımız yüzde 45,5 oldu. Geçerli 45 milyon oyu 20 milyon 540 binini AK Parti aldı. CHP yüzde 27,8 ile 12 milyon 500 bin oy aldı. MHP yüzde 15 ile 6 milyon 871 bin oy aldı. BDP’de yaklaşık 2 milyon oy aldı. Burada bir noktaya dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Sonuçları hazmedemeyenler, AK Partinin yerel seçimdeki oy oranını genel seçimle karşılaştırmak gibi bir kurnazlık içine giriyorlar. Kalemşörler de bu şekilde rakamları çarpıtabilir. Elma armutla kıyaslanmaz. AK Parti 2009 seçimlerine göre oy oranını 7 puan artırmış, rekor seviyede oy almış, 30 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi olmuştur.

CHP ve MHP oylarını topladığınızda AK Parti’nin oylarına yetişemediğini görürsünüz. Yani AK Parti, CHP ve MHP’nin toplamından daha fazla oy oranına ulaşmıştır. AK Parti rakiplerine açık ara fark atmıştır. Bu verilerde seçimin yenilenmesi kararını alan Ağrı’yı dışarda tutuyorum. Türkiye genelinde 1394 belediyenin 823 tanesini AK Parti adayları kazanmıştır. 30 büyükşehirden 18’ini, yani yüzde 60’ını AK Parti kazanmıştır. Geriye kalan 51 ilden 30’unu yine AK Parti almıştır. 919 ilçeden 562’si yani yüzde 61’i yine AK Parti’de.

Daha neyi konuşuyorsunuz ya? Siz nasıl köşe yazarısınız ya? Siz nasıl yorum yapıyorsunuz ya? Sosyal değerlendirmeden vazgeçtiniz, psikolojiden vazgeçtiniz. Hiç değilse iki kere ikinin dört olduğunu anlayın ya. Ama etmeyecek, bakın yedi ilde, Bayburt Gümüşhane Kocaeli Ordu Sakarya’da AK Parti tüm ilçeleri kazandı. Antalya Artvin Balıkesir Gümüşhane ordu ve uşak daha önce bizde değilken 30 Mart’ta AK Parti’yi tercih ettiler. AK Parti 81 vilayetin 48’inde birinci parti. 29’unda ikinci parti, sadece dördünde üçüncü parti olmuştur. Boş yok her yerde derece var.

Burada en başarılı dört ilimizi de hatırlatmak istiyorum. Rize yüzde 68 oy oranıyla birinci. Konya yüzde 64 oy oranıyla ikinci. Şanlıurfa ve Malatya yüzde 62 oy oranıyla üç ve dördüncü sırayı paylaşıyor. Konya ve Kayseri’ye ses kısıklığım sebebiyle gidememiştim. İlçe bazında en yüksek oy aldığımız ilçelerimizi unutmam mümkün değil. Trabzon hayrat yüzde 83 oranında AK Parti diyerek en yüksek oy oranına ulaştı. Rize’nin Güneysu ilçesi yüzde 81’le ikinci sırada yer aldı. Konya Karatay, Nevşehir Acıgöl, Karaman Başyayla, Malatya Pütürge AK Parti’ye en çok mührü basan ilçelerimiz oldu.

AK Parti’nin oy oranları sadece 7 ilde küçük düşüşler kaydetmiş, diğer illerde artmıştır. Hiçbir ilçede yüzde 10’nun altına düşmemiştir. Sadece bir ilde, Tunceli’de yüzde 20’nin altında olmuştur. Buna karşılık CHP 26 ilde yüzde 5’in altında kalmıştır. Nasıl? Hal ortada. MHP 16 ilde yüzde 5’in altında kalmıştır. Konuşuyor bugün, milleti kucaklayan diyor. Siz milleti nasıl kucaklıyor ki bu durumundasınız? Zaten el öptürmekten yanına kimse yaklaşamıyor ki. BDP 62 ilde yüzde 5’in altında kaldı. AK Parti kurulduğu günden itibaren sekizinci seçiminde de bir Türkiye partisi olduğunu, tekrar göstermiştir.

10 gündür CHP’nin Ankara’daki MHP’li adayı hezimeti gölgelemeye çalışıyor. Yenilgiyi hazmetmek gerekir. Çok bağırmakla hile var diye iftira atmakla yalan söylemekle seçim kazanılmaz. Hele hele pensilvanya’nın medyasına ajanslarına sırtını dayayıp insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Ankara’da hile var dediler, itiraz ettiler. Bazı sandıklar sayıldı AK Parti’nin oyları daha da arttı. Şimdi hemen süratle, yapacağımız iş şu. Deneyimli büyükşehir belediye başkanlıklarımız, merkez almak suretiyle yeni büyükşehir belediyelerimiz, diğer il ilçe belde belediyelerimiz ile yeni bir eğitime inşallah onları alacağız.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com