Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başkalede Öldürülen 12 Yaşındaki Çocuk Toprağa Verildi

26 Nisan 2014 - 466 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Başkalede Öldürülen 12 Yaşındaki Çocuk Toprağa Verildi
Başkalede Öldürülen 12 Yaşındaki Çocuk Toprağa Verildi

Van’ın Başkale İlçesi’nde önceki gün iki çoban arasındaki şakalaşma sırasında ağır yaralanan 12 yaşındaki Osman Çakmaz’ın bir yakını tarafından dün Kalaşnikof tüfekle taranarak öldürülen 12 yaşındaki Taner Kaya’nın cenazesi, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olay iki gün önce Başkale İlçesi’ne bağlı Esenyamaç Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre iki çoban arasında şakalaşmaya başlayan olayda, 12 yaşındaki Osman Çakmaz av tüfeği ile alnından vuruldu. Yaralı Çakmaz, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çakmaz’ın tedavisi devam ederken, Osman Çakmaz’ın yakını olduğu iddia edilen bir kişi ise dün sabah saatlerinde okula gitmeden önce koyunlarını ahırdan çıkarmak için evden çıkan Esenyamaç Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Taner Kaya’ya Kalaşnikof tüfekle 16 el ateş ederek kaçtı. Kaya, vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde öldü.

Başkale Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Kaya’nın cenazesi bugün ailesine teslim edildi. Kaya, gözyaşları arasında Başkale’ye 50 kilometre uzaklıkta İran sınırındaki Esenyamaç Mahallesi Dereboyu bölgesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Jandarma Kaya’yı öldüren kişinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatırken, ölen çocuğun acılı annesi Heme Kaya ise yaşadıkları olayı Kürtçe olarak anlattı. Oğlunun katillerinin bir an önce yakalanmasını isteyen anne Kaya, “Sabah saatlerinde silah sesleri ile ahırın olduğu yere gittim, oğlumu orada kanlar içerisinde can çekişirken gördüm, Allah kabul etmesin. Oğlum henüz çocuktu bir şarjör mermiyi üzerine boşaltmışlar. O günahsız bir çocuktu. Vuranların bir an önce bulunmasını istiyorum” dedi.

SINIF ARKADAŞIYDILAR

Bu arada Osman Çakmaz’ın yakınları ise alınan geniş güvenlik önlemleri altında köyü terk etti. Hastanede tedavi gören Osman Çakmaz ile öldürülen Taner Kaya’nın sınıf arkadaşı oldukları belirtilirken, geriye de onlardan bir kare fotoğraf kaldı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com