Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Basketbol: THY Avrupa Ligi

10 Nisan 2014 - 690 kez okunmuş
Ana Sayfa » Spor » Basketbol: THY Avrupa Ligi
Basketbol: THY Avrupa Ligi

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu son hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes’i 84-65 yendi.

Çeyrek finale kalma iddiası bulunmayan iki Türk takımının karşılaştığı mücadeleye etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, Melih, Bogdanovic ve Oğuz ile skor üreterek, 4. dakikada 9 sayılık (13-4) üstünlük kurdu. Maçın 5. dakikasını 13-8 üstün geçen sarı-lacivertliler, farkı daha da açarak, çeyreği 21-10 önde tamamladı.

İkinci periyotta Anadolu Efes’in tüm skor yükünü Savanovic çekerken, lacivert-beyazlılar, bu oyuncunun yanına ikinci bir skorer çıkaramadı. Hücumun yanı sıra savunmada da sıkıntı yaşayan rakibi karşısında Zoric’in pota altındaki etkili performansıyla farkı çift haneli sayılarda tutmayı başaran Fenerbahçe Ülker, devre arasına 45-31 üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte ev sahibi ekipte Berk ile Oğuz’un basketlerine konuk takım Vasileiadis ile karşılık verdi. Düşük tempoda devam eden mücadelede iki ekip de oyun olarak birbirine net bir üstünlük kuramadı ve 25. dakikayı 55-43 Fenerbahçe Ülker önde geçti. Bu dakikadan sonra hücumda etkisini artıran sarı-lacivertliler, 3. çeyreği 69-48 üstün kapattı.

Elde ettiği skor avantajını son periyotta iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, maçı da 84-65 kazandı.

Mücadelede 21 sayıyla oynayan Anadolu Efes’ten Savanovic en skorer isim olurken, Fenerbahçe Ülker’de Zoric 20 ve Oğuz Savaş 18 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Sarı-lacivertlilerde genç basketbolcu Berk Uğurlu ise 12 sayı, 4 ribaunt ve 7 asistlik bir performans sergiledi.

 

Maçtan notlar

 

Ülker Sports Arena’da oynanan ve her iki takımın da gruptan çıkma iddiasının bulunmadığı mücadeye taraftarlar ilgi göstermedi.

Fenerbahçe Ülker’in genç oyuncusu Berk Uğurlu, gösterdiği performansla taraftarlardan alkış aldı.

Müsabakayı, Fenerbahçe Ülker’in ekim ayında karşılaşacağı NBA takımlarından San Antonio Spurs’un efsane oyuncularından Robert Horry de izledi.

Sarı-lacivertli takımda uzun süreli sakatlığı bulunan İlkan Karaman, Anadolu Efes maçında yedekler arasında yer aldı.

THY Avrupa Ligi’nde geçen hafta oynanan Laboral Kutxa karşılaşmasında 100. maçına çıkan Bo McCalebb’e bu maç öncesinde plaket verildi. McCalebb, ödülünü Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş’ın elinden aldı. – İstanbul

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com