Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Belçikalı Ermeniler: Erdoğan ın Yaptığı Diplomatik …

26 Nisan 2014 - 658 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » Belçikalı Ermeniler: Erdoğan ın Yaptığı Diplomatik …
Belçikalı Ermeniler: Erdoğan ın Yaptığı Diplomatik …

1915 olaylarını anmak için Brüksel’deki Ermeni kilisesinde bir araya gelen Belçikalı Ermeniler, tehcirde hayatını kaybeden Ermeniler için ayin düzenledi. Brüksel’in Elsene bölgesinde 1997 yılında dikilen sözde soykırım anıtının yanında konuşma yapan Belçika Ermeniler Komitesi Başkanı Michel Mahmourian, Erdoğan’ın 9 dildeki taziye açıklamasını değerlendirdi.

“DÄ°PLOMATÄ°K PALAVRA”

Mahmourian, 1915 olaylarında tarihî bir tutum değişikliği olarak yorumlanan açıklamayı “talihsiz” ve “diplomatik palavra” diye nitelendirdi. Açıklamada taziye ve başsağlığı dileğinin dışında yeni bir açılım olmadığını savunan Ermeni Komitesi Başkanı, “Biz başbakandan taziye değil, özür bekliyoruz. Türk hükümeti soykırımın 100. yılında Ermeni meselesi ile alakalı somut adımlar atmalı.” dedi.

TÜRK HÜKÜMETİNE BASKI ÇAĞRISI

Anma törenine yoğun ilgi gösteren Belçika’nın önde gelen siyasilerine, Türk hükümetine baskı yapma çağrısı da yapıldı. Başbakan Erdoğan, Osmanlı döneminde Ermenilerin tehcire tabi tutulmasını ilk kez ‘gayri insanî bir sonuç’ olarak tanımlamış, 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını dilerken, torunlarına taziyelerini bildirmişti. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir başbakan Ermenilere taziye sunmasına ve acılarını paylaşmasına rağmen Ermeni diasporası olumsuz tepkilerini sürdürüyor.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com