Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Erdoğan Dinlemelerle İlgili Konuştu: İspat Et Diyorlar, …

27 Nisan 2014 - 526 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Erdoğan Dinlemelerle İlgili Konuştu: İspat Et Diyorlar, …
Erdoğan Dinlemelerle İlgili Konuştu:  İspat Et  Diyorlar, …

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde belediyenin CHP’den AK Parti’ye geçtiği Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde halka teşekkür konuşması yaptı.
Dinleme iddialarına değinen Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Şimdi diyecekler ki ‘ispat et.’ Neyi ispat edeceğim, her şey ortada, yapılanlarla edilenlerle zaten her şey ortada. Fakat çekirge bir sıçrar iki sıçrar, inlerine gireceğiz inlerine.” dedi.Başbakan Erdoğan, Kayseri’deki mitinginin ardından beraberindeki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la birlikte helikopterle Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine geldi. Boğazlıyan pazar yerinde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “30 Mart seçimlerinde AK Parti’ye yüzede 40 gibi bir oy vermek suretiyle gerçekten bir devrime mührünüzü bastınız. Artık dediniz ki yeni Türkiye, dediniz ki yeni Yozgat, dediniz ki yeni Boğazlıyan. Kardeşlerim, belediyecilik bizim işimiz, devlet yönetmek bizim işimiz. Bunlar inanın, üç koyun verin kaybedip gelirler. İşte şimdi şeker fabrikasına indik helikopterle, buraya gelirken yolların halini gördük. Ne yaptıysak biz yaptık. Ama belediyenin yaptığı yerler berbat, rezalet, böyle bir şey olabilir mi ama siz de gereken dersi verdiniz. Kardeşlerim bunların kulağı var duymaz, bunların gözü var görmez, bunların dili var hakkı söylemez. Ama siz mührü sandıkta vurarak sadece bunlara cevap vermediniz. Siz MHP’ye de gereken cevabı verdiniz. Siz Pensilvanya’ya da gereken cevabı verdiniz. Ne oldu, bir araya geldiler, hepsini toplayın, AK Parti’nin aldığı oya bile zor ulaşıyor. Çünkü kırk çürük yumurta bir yumurta etmez. Biz sağlam yumurtanın peşindeyiz, çürüklerin değil. Kardeşlerim, bu kardeşleriniz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan buraya geldi. 4,5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Görevi CHP’den almıştım, aynen burada olduğu gibi. Aldığım zaman kardeşlerim İstanbul çöp dağlarıyla işgal altındaydı. Su yoktu İstanbul’da, hava kirliliği vardı. Geldik, iki yılda hepsini temizledik. Çöp diye bir şey kalmadı, tertemiz bir İstanbul. 180 kilometreden dağları delip İstanbul’a suyu getirdik. İstanbul’u hava kirliliğinden kurtardık.” dedi.

10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti olarak biz de adayımızı sizlere açıklayacağız. Tabi bundan CHP rahatsız oluyor, MHP rahatsız oluyor diğerleri rahatsız oluyor, ama hepsinden öte Pensilvanya rahatsız oluyor. Diyorum ki eğer suçlu değilsen, herhangi bir suçun yoksa çık gel Türkiye’ye. Madem Türkiye’yi seviyorsun, madem vatanseversin çık gel Türkiye’ye. Ne diyorlar efendim, Pensilvanya’ya inzivaya çekilmiş. Allah Allah, inzivaya çekilmek için Yozgat yetmez mi, Kayseri yetmez mi, Konya yetmez mi, Erzurum yetmez mi, Bursa yetmez mi, İstanbul yetmez mi? İnzivanın yeri Pensilvanya mı? Böyle bir şey olabilir mi kardeşlerim. İşte 10 Ağustos aynı zamanda bunun cevabı olacaktır. Ben inanıyorum ki daha birinci turda bu millet onlara gereken cevabı verecektir.”Dinleme iddialarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Bunlar bizim mahremimize girdiler. Telefonlarımızı dinlediler, benim Enerji Bakanımla yaptığım görüşmeyi dinlediler. Bekir Bey’i dinlediler. Sadullah Bey ile yaptığım görüşmeyi dinlediler. Cumhurbaşkanımızı dinlediler, Genelkurmay Başkanımızı dinliyorlar. Kardeşlerim dün Konya’da söyledim, bugün de söylüyorum; Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Şimdi diyecekler ki ispat et. Neyi ispat edeceğim, her şey ortada, yapılanlarla edilenlerle zaten her şey ortada. Çünkü bunlar şantajı, bunlar montajcı, bunlar dublajcı. Ne yapıyorlar. Önce dinliyorlar ondan sonra arşive koy, ondan sonra bunlar da kopyacılık var, istediği yere istediği adamı yerleştirecek, neyle bu şantajla. Buraya koydun koydun, koymadığın takdirde açıklarım ha yapılan bu. Fakat çekirge bir sıçrar iki sıçrar, inlerine gireceğiz inlerine. Bu millet ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı her türlü tedbiri alacak. Ben 30 Mart öncesi bütün gittiğim illerde 68 miting yaptım, 68 mitingde halkımın heyecanını coşkusunu gördüm, halkımın bunlara karşı olan direncini gördüm. Sakın ha bunların okullarında çocuklarınız varsa alın. Dershanelerinde çocuklarınız varsa alın. Bunların yayın organlarını eğer alıyorsanız bundan böyle bunların yayın organlarını almayın.”Erdoğan, konuşmasının sonunda alandaki partililere “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Boğazlıyan’ı hatırlatıyor.” şeklindeki sözleri tekrar ettirdi.

Rabia işareti de yapan Erdoğan, “Bu işaret bizim işaretimiz, partimizin işareti. Ne diyoruz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte biz bunun için varız.” ifadeleri kullandı.Otobüs üzerinden partililerin üzerine kaşkol atan Erdoğan, bazı partililerle fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com