Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Erdoğan markete sığındı mı? Her şeyi anlattı

16 Mayıs 2014 - 500 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Erdoğan markete sığındı mı? Her şeyi anlattı
Erdoğan markete sığındı mı? Her şeyi anlattı

Başbakan Erdoğan markete sığındı” diye verilen haberlerin dünya basınında kullanıldığını söyleyen Çelik, o fotoğrafın 2009 yılında Başakşehir’de bir markette çekildiğini açıkladı.

Taner Kurucan’ın “Erdoğan tokatladı” açıklaması için de iddia diyen Çelik, Erdoğan’ın kendisini protesto edenlerle konuşmak için ilerlediğini ve markete girdiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde Soma maden faciası sonrası yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

BU BİR İDDİADIR

Bir CHP genel başkan yardımcısı, sayın Başbakan’ı terbiyesizlikle suçlayacak kadar en büyük terbiyesizliği yapmıştır. Bir iddiadan yola çıkarak, “Başbakan marketin içinde yumruk attı” diye servis edildi, sosyal medyada dolaştırıldı. Bu bir iddiadır. Orada görüntüler var. Birisi bir yalan ortaya atar, kendisi bile inanmaya başlar.

İNSAN OLAMAZLAR

15 yaşında çocuk çalıştırıldı dendi sonra 19 yaşında çıktı. Sigortasız insanlar dendi sigortasız işçi çıkmadı. Milli facia üzerine siyasi hesap yapanlar insan olamazlar. Somalılar büyük bir asalet sergiliyorlar. Abilerini kardeşlerini kaybedenler isyan içinde değildir, sitem edeceklerse kendi hükümetlerine sitem edecekler. Ama protesto mangası olarak oluşturulan kimseler milli felaketten fayda ummaya çalışıtırıyorlarsa yaraları daha fazla derinleştirmeye çalışıyorlar

Önce yangını söndüreceğiz. Sonra bunun sebebi neydi meselesini konuşacağız. Devlet ve özel sektör olarak daha almamız gereken çok mesafe var. İş riskine temas etmesinden dolayı başbakan önemsemiyor diye yorumlamak vicdanla bağdaşmaz. Acılar araç haline getirilmemelidir.

Acılardan dayanışma çıkaran bir kültürün evlatlarıyız. Ölen kişinin evinde bazen bir ay boyunca yemek pişmez. Birbirimizin acısını paylaşarak acıyı azaltan medeniyetin çocuklarıyız.

ARAÇ PERT EDİLDİ

Her hadiseden bir kavga çıkarmak niçin? Toma’lara yaptığınız yatırımı Soma’ya niye yaptınız? denildi. Soma’ya gitmiş başbakana ve ekibine saldırmak oradak araçlar pert edildi haberiniz var mı arkadaşlar?

Vandalizm meselesi haline getirmek hangi kitapta yazar? Sonra başbakan tokatladı diyeceksiniz. Bankalar spor kulüpleri devreye girdi, geride kalanların hayatlarına sahip çıkmak devletin namus borcudur.

DERS ÇIKARIP EKSİKLERİ GİDERELİM

Spor kulüpleri birbiriyle yarışıyor, giden canları geri etiremeyiz. Bu acıdan ders çıkarıp eksikleri giderelim. Musibetten ders çıkaralım ama birileri acıları kendi saadeti vesilesi yapmasın. Onlar ahlaktan vicdandan nasibi olmayanlardır, ölü soyucu zihniyetidir.

KEŞKE ADAM AKILI BASIN TOPLANTISI OLSAYDI

Yapılan incelemelerde işveren açısından ihmal varsa bu fatura ödetilir. Toplantı 2.5 saat sürdü. Bir soru 20 kere soruldu, curcuna oluşturuldu. Keşke adamakıllı basın toplantısı olsaydı. Trafo patlamasından söz ediyordu ortaya böyle bir şeyin olmadığı çıktı. Doğru bilgilerle doğru yorumların isabetli olacağını düşünüyorum.

DAYAK GÖRÜNTÜSÜ YOK

Taner Kurucan diye birisi iddia ediyor. Görüntü yok. Görüntü dediklerinizi ben de seyrettim. Böyle bir görüntü yok. Ama başbakanın etrafında olan yüzlerce insanın iddialarına veya ifadelerine itibar etmiyoruz. Bu size kalmış bir şey. Takdir size ait. Bunu geçiyorum.

YERKEL RAPOR ALDI

Yusuf Yerkel’in yaptığı bir açıklama var. Bir tek fotoğraf karesinden yola çıkarak bütün gerçeği saptamanız mümkün değildir. Yusuf Yerkel, yerde tekmelediği kimsenin kendisine saldırdığını, kendisini yaraladığını, 7 günlük rapor aldığına dair açıklama yaptı. Bütün buna rağmen söylediği şey şudur. “Sükunetimi muhafaza edemediğim için üzüntülerimi beyan ediyorum” diyor. Ben de diyorum ki bunun içinde olmasaydı.

Böyle durumlarda polise diyelim ki saldırır, döver yaralar. Ama polis buna karşılık dediği zaman polisi tefe koyar çalarız. Aynı şey sizin başınıza geldiği zaman, kameraman arkadaşa saldırıyor. Kameraman diğer tarafa falan vur demiyor. İşin şekli bu arkadaşlar.

BUNLAR BİRBİRİYLE BAĞDAŞMIYOR

Türkiye’deki bütün madenlerin sahibi devlettir. İşletme hakkı özel sektöre verilir. Nükleere karşıyız. Bu ülkenin enerjisine ihtiyacı var. Kömür madenlerini kapatın, buna da karşıyız. HES’ler ona da karşıyız. Rüzgar gülleri, okyanusta bir damladır. Kuşların geçişine mani oluyor ona da karşıyız diyenler var. Bunlar birbiriyle bağdaşmıyor. Biz elbette çevreyi katletmeyeceğiz. Devlete ait olan bu kömür madenleri, bu milli varlıklar bunlar. Yer altı zenginliğimiz işte budur. Ya petroldür, ya kömürdür, ya diğer madenlerdir. Taşeron işçi çalıştırıldı. Firma diyor ki, alıp çalıştırıyoruz. Çalışma bakanlığı 2 yıldan beri çalışıyor. Taşeronluğu belli alanlarla sınırlayan ve taşeron işçilerin sosyal haklarını güvence altına alan onların özlük haklarını iyileştirmeye yönelik kanun çalışması bitirildi ve bu sene meclis tatile girmeden bu kanun çıkar.

2009’DA BAŞAKŞEHİR’DE MARKETİN İÇİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Başbakan protestocuların yanına gitmeye çalışıyor. Korumalarına ‘çekilin önümden. Bırakın bu insanlarla konuşayım’ diyor. Ama onun ötesi bir iddiadır. Başbaan markete sığındı diye haber yapıldı. Posta gazetesi bir video koydu oraya. Medya etiği diye bir olay var. 2009’da Başakşehir’de sayın başbakanın markette telefon görüşmesi yaparken şoförü Kayhan Özer tarafından çekilen ve ödül alan fotoğraf var biliyor musunuz? Bu fotoğraf sosyal medyada Soma’da başkakanın marketin içinden görüntüleri diye yayınlandı.

VUR AMA DİNLE

Önce ahlak medya ahlakı, linç kültüründen vazgeçelim arkadaşlar. Vur ama dinle. Kimi itham edecekseniz onu da bir dinleyin. Kendisine savunma hakkını verin. 2009’daki görüntüsü Soma’daki marketin içinden görüntü diye dünyaya servis edildi.  NTV diye sanırım Alman kanalı ‘başbakanın markete sığındı bak başbakanın fotoğrafları’ diye dünyaya verildi. Kim servis etti? Kendi insanmız servis etti.  Yalan ayıptır günahtır.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com