Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Erdoğan’dan cemaati ters köşeye yatıracak hamle!

13 Mayıs 2014 - 532 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Erdoğan’dan cemaati ters köşeye yatıracak hamle!
Erdoğan’dan cemaati ters köşeye yatıracak hamle!

İNTERNETHABER.COM
AK Parti ile cemaat savaşı Başbakan Erdoğan‘ın Afyon konuşmasıyla yeniden alevlenmeye başlarken Star gazetesi yazarı Fehmi Koru bugünkü yazısında ters köşeye yatıran bir kulis paylaştı. Koru, Erdoğan’ın cemaate karşı amansız bir söylemine karşın yurtdışındaki cemaat okullarının kapatılması yerine başka bir formül arayışının gündemde olduğunu yazdı.

ERDOĞAN CEMAAT OKULLARINI KAPATMAK YERİNE SAHİP Mİ ÇIKACAK?

Koru, Taha Kıvanç mahlasıyla kaleme aldığı yazıda “bir dost”unun ülke dışındaki cemaat okulları ile ilgili Erdoğan’la yaptığı görüşmeyi paylaştı. Koru, Erdoğan’ın “yurtdışındaki okulların kapatılması yerine onlara sahip çıkılmasını daha uygun görmeye” başladığını iddia etti. “Afyon konuşmasının satır aralarında, bu duruma bir çıkış yolu arama niyeti sezdim.” diyen Fehmi Koru “Biraz da kırmadan, yok etmeden kazanmak gibi farklı yöntemler düşünsek ya?” diye devam etti.

İşte Koru’nun yazısındaki ilgili bölüm:

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Yanlış yapan devlet görevlilerini yerlerinden alıp bir başka yere atamak ‘cadı avı’ ise, evet, ‘cadı avı’ da yapacağız” gibi keskin bir cümleyi de içeren Afyon konuşmasının satır aralarında, bu duruma bir çıkış yolu arama niyeti sezdim.

Niyet…

Projeye başından itibaren sıcak bakmış, yayılmalarına kendi çapında katkıda da bulunmuş, siyasi kimlik sahibi ve “Okullar” dendiğinde yüreği pır pır eden bir başka dostuma “Ne yapılabilir?” sorusunu yönelttim.

Cevabı şu oldu: “İstenirse mutlaka bir çözüm bulunur… Umarım gecikmeden çözüm arayışı başlar…”

Galiba düşüncelerini Tayyip Bey’le paylaşmış bu dostum; o sebeple ayrıntılara girmekten kaçındığı izlenimi aldım.

Zor bir durum, ama iyi niyetle yaklaşılırsa çözüm bulmak imkânsız değil… Devletin okul bulunan ülkelerde resmi temsilcileri var: Büyükelçilik… Yunus Emre Kültür Merkezi… TİKA… Türkiye’de ise eğitimle ilgili bir bakanlık ve eğitim faaliyeti yapan yüzlerce sivil toplum örgütü bulunuyor… Herhalde konu, içinden çıkılmayacak kadar çetrefil olmasa gerek…

Karşı çıkmak… Gücünü kırmak… Yok etmek… İyi bildiğimiz yöntemler bunlar… Biraz da kırmadan, yok etmeden kazanmak gibi farklı yöntemler düşünsek ya?

Dostlarım bunu bekliyor, bilesiniz…

TAHA KIVANÇ YAZILARI

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com