Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Fahişe davasında Gülen tanık gösterildi

09 Nisan 2014 - 356 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Fahişe davasında Gülen tanık gösterildi
Fahişe davasında Gülen tanık gösterildi

Cemaatten 5 yıl önce ayrılan ve Gülen’in uzun yıllar yanında kalan Kemalettin Özdemir, Ilıcak’a açtığı davada Gülen’i tanık gösterdi: O kişi ben değilim. O sırada Amerika’daydım. Konuşma yanımda yapıldı.  

Fethullah Gülen, 2013’ün aralık ayı başlarında internette yayınlanan bir konuşmasında, kendisine Türkiye’den bir telefon geldiğini ve bir kişinin nefsine uyarak alüfteye (fahişe) gittiği bilgisinin geldiğini iddia etmişti.

Konuşmasının devamında Gülen, o kişinin alufteye gitmesini önleyip komployu boşa çıkardığını iddia etmişti. Gazeteci Nazlı Ilıcak da 2014’ün ilk günlerinde bir televizyon programında, Gülen’in bahsettiği şahısın Kemalettin Özdemir olduğunu öne sürmüştü.

ALENEN ŞAHSIMA ATILMIŞ İFTİRA

Kemalettin Özdemir, Ilıcak’ın iddiasına “Böyle bir olay söz konusu değil, o kişi ben değilim. Bu alenen şahsıma atılmış bir iftiradır. Yargı önünde muhakkak bu iftiranın hesabını soracağım” demişti. Bunun üzerine Özdemir, Nazlı Ilıcak’a 50 bin TL’lik tazminat davası açtı ve mahkemeye sunduğu dilekçede, Fethullah Gülen’i şahit gösterdi ve tanık olarak dinlenmesini talep etti.

KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA…

Akşam gazetesine konuşan Kemalettin Özdemir, davaya konu olaya bizzat Gülen’in yanında şahit olduğunu, orada sözü edilen kişinin kim olduğunu da bildiğini açıkladı. Özdemir şunları söyledi: “O sırada ben Amerika’da, Gülen’in yanındaydım. Bahsedilen telefon görüşmelerini benim de bulunduğum bir ortamda yaptı. Sözü edilen kişinin kim olduğunu ben biliyorum fakat açıklamak istemiyorum. Mahkemede gerçekler ortaya çıkacak nasılsa.”

YAYINDA OLAYI NASIL ANLATMIŞTI

Fethullah Gülen bir internet sitesinde, bir fahişe üzerinden kurulan ‘bal tuzağını’ anlatmıştı. Gülen çok tartışılan ‘alüfte’ olayını şöyle anlatmıştı: “Akşamüstü telefon geldi. Dediler ki, ‘Nefsine uyarak bir halat ucu yerde bir alüfte ile buluşmaya gidiyor. Aynı zamanda birilerinin komplosu söz konusu olabilir.’ Onu tanıyan bir arkadaşa telefon ettim. ‘Kalk’ dedim, ‘Gece yarısı deme, evine koş git.’ Bu bir komplo meselesiydi. Şayet ben engellemeseydim o kişi günümüzde geldiği konuma gelemezdi.”

CEMAAT’TEN 5 YIL ÖNCE AYRILDI

Kemalettin Özdemir, 1968’den itibaren tanıştığı Gülen’in en yakınında bulunan birkaç isimden biriydi. İlahiyat Profesörü Özdemir, Gülen grubunda Ankara imamlığı, polis imamlığı gibi görevler yaptı. Paralel Yapı’nın, Türkiye’nin aleyhine çalışan bazı ülkeler, istihbarat örgütleri ve uluslararası güçlerle ileri boyutta ilişki içinde olduğunu gören Özdemir, yaklaşık beş yıl önce Gülen ve yandaşlarından uzaklaşmıştı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com