Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İngiltere den, Nijerya da Kaçırılan Kızları Kurtarma …

07 Mayıs 2014 - 597 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » İngiltere den, Nijerya da Kaçırılan Kızları Kurtarma …
İngiltere den, Nijerya da Kaçırılan Kızları Kurtarma …

İngiltere Başbakanı Cameron, Nijerya’da kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılması çabalarına yardımcı olmak için ekip gönderecek.

İngiltere Başbakanı David Cameron ve  Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, telefonda Nijerya‘da geçen ay kaçırılan kız öğrencilerin durumuna ilişkin görüştü.

CAMERON: BU ZOR ZAMANDA NİJERYA HALKINA DESTEK OLMALIYIZ

İngiltere Başbakanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Cameron’ın, bu zor zamanda Nijerya halkına içten desteğini sunduğu ve İngiltere‘nin Nijeryalı yetklilere yardım sağlama ve tavsiye verme teklifini yinelediği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İSLAMİ AŞIRICILIĞA KARŞI ULUSLARARASI TOPLUM BİRLİKTE ÇALIŞMALI”

“Devlet Başkanı Jonathan, Başbakan Cameron’ın Nijerya‘ya küçük bir uzman ekip gönderme teklifini kabul etti. İki lider de kendi hükümetlerinin, gelecekte benzer saldırıların uzun vadede önlenebilmesi için terörle mücadele kapsamında nasıl bir iş birliği yürütülebileceğini keşfetmeye karar verdi. Başbakan Cameron ve Devlet Başkanı Jonathan, İslami aşırıcılık ve şiddet tarafından konumlanan zorluğa yönelik uluslararası toplumun birlikte çalışmasının öneminde hemfikir oldu.”

Başbakanlık, ekibin birkaç gün içinde Nijerya‘ya varmış olacağını aktarırken, ekibin kaç kişiden oluşacağına, ABD‘li ve Nijeryalı yetlililerle yapılan detaylı görüşmeler sonrasında karar verileceği bildirildi.

Öğrencilerin kurtarılması çabalarına ilişkin, İngiltere’nin, Nijeryalı yetkililere, planlama ve düzenleme tavsiyesi gibi alanlarda destek sağlayacağını ancak arama ve kurtarma operasyonunda direkt olarak yer almayacağı düşünülüyor.

Ekipte, İngiltere Dışişleri ve Savunma ile Uluslararası Kalkınma Bakanlıklarının çalışanlarının yer alması bekleniyor.

Nijerya‘nın Borno eyaletinde, Chibok’taki ortaokula 14 Nisan’da silahlı kişilerce baskın düzenlenmiş, olayı Boko Haram örgütü üstlenmişti.

Baskında kaçırılanların sayısına ilişkin çelişkili açıklamalarda bulunulmuştu. Yerel yetkililer, olay gecesi 100’ün üzerinde kızın ortadan kaybolduğunu bildirmiş, aileler ise rakamın 200’ün üstünde olduğunu belirtmişti.

Nijerya emniyeti, Boko Haram militanları tarafından kaçırılan kız öğrencilerin yerinin tespit edilmesine yardımcı olacak vatandaşlara yaklaşık 300 bin dolarlık ödül vaadinde bulunmuş, ellerindeki istihbaratı polisle paylaşanların kimliğinin gizli tutulacağı güvencesi verilmişti. – London, City of

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com