Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Konya Toplu Açılış Töreni

26 Nisan 2014 - 500 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Konya Toplu Açılış Töreni
Konya Toplu Açılış Töreni

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Konya sözünde durdu sayın Başbakanım. O ahitleşmenin sözünde durdu ve büyükşehir belediyeleri arasında en yüksek oranı elde etti. Vilayet merkezleri içinde de tüm Türkiye’de en yüksek oranı elde etti. Başbakanımız da sözünde durdu ve bugün bizimle beraber oldu” dedi.

Davutoğlu, Kent Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde, Konya’nın vuslat şehri olduğunu söyledi.

“İnancımız ve medeniyetimiz Anadolu topraklarıyla bu aziz şehirde vuslata erişti” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Köklü devlet geleneğimiz, bir payitaht şehri olarak Konya’da bu aziz ülkeyle vuslata erişti. Hz. Mevlana Şeb-i Arus’ta Rabbiyle bu aziz şehirde vuslata erişti. Bugün bir vuslatı daha yaşıyoruz. 28 Mart’ta bu meydanda sizlerle buluştuğumuzda bu vuslatın müjdesini vermiştik. Kendisi Konya aşığı olan, Konya aşkıyla, Hz. Mevlana aşkıyla dolu olan sayın Başbakanımız bugün bu şehirde kendisine aşkla bağlı olan Konyalılarla vuslata erişiyor, Konyalılarla buluşuyor. İşte bu vuslatın huzurunu, onurunu yaşıyoruz. Sayın Başbakanım hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biz 28 Mart’ta bu meydanda bir ahitleşme yapmıştık. Sayın Başbakanımızın gıyabında ama o televizyonda bu ahitleşmeyi izlemişti. O zaman siz meydandan haykırmıştınız; ‘Sayın Başbakanım sen yorulma biz 30 Mart’ta konuşacağız’ demiştiniz. Konya konuştu, Edirne konuştu, Hakkari, Kars, Sivas, Ankara her bir toprağı her bir köşesi bu aziz ülkenin konuştu. İşte o gün de sayın Başbakanım sizlere söz vermişti; ‘Siz konuşun ben de teşekküre geleceğim’ demişti. Şimdi bu ahitleşmenin vuslatını yaşıyoruz. Elhamdülillah bizi buluşturana, hamd olsun Konya’ya bu onuru yaşatan Rabbimize. Konya sözünde durdu sayın Başbakanım. O ahitleşmenin sözünde durdu ve büyükşehir belediyeleri arasında en yüksek oranı elde etti. Vilayet merkezleri içinde de tüm Türkiye’de en yüksek oranı elde etti. Başbakanımız da sözünde durdu ve bugün bizimle beraber oldu. Bu ahitleşmede yüzümüzü ak çıkarana hamd olsun, bu aziz milletin emanetini bize verene hamd olsun. Selam olsun bu ahitleşmenin gereği olarak 30 Mart’ta milli iradenin, sayın Başbakanımızın ve AK Parti kadrolarının arkasında duran Konyalılara. Selam olsun Türkiye’nin her bir köşesinde mili iradenin gür sesini duyuran aziz milletimize.”

Vali Erol’un konuşması

Konya Valisi Muammer Erol da 30 Mart seçimlerinde başarılı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ilçe belediye başkanlarını tebrik etti.

Konya’nın 30 Mart’tan itibaren büyükşehir belediyesi olan diğer iller gibi 6360 sayılı kanunla getirilen büyük yeniliği yaşadığını ifade eden Erol, merkezi ve mahalli idare birimlerinin tüm personelinin bu yeniliğin ve vatandaşlara götürülen hizmetlerin daha iyi olabilmesi için belediye başkanlarıyla el ele çalıştıklarını dile getirdi.

Erol, insanı yaşatma ve en iyi hizmeti sunma hedefinin devleti de güçlü kılacağına inandığını belirterek, “Sayın Başbakanım; bu inançla aralık ayında Şeb-i Arus günündeki teşrifiniz sırasında toplu açılışını yaptığınız 613 milyon lira tutarındaki 104 eser ve bugün hizmete açacağınız toplam tutarı yaklaşık 170 milyon lira olan 34 eser gibi daha nice eserlerin gerçekleşmesi için hep beraber, var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konyalıların seçimlerde her zaman hakkın yanında yer aldığını vurguladı.

Konya’nın sandıkta, gönül diliyle konuştuğunu aktaran Akyürek, “Konya, Başbakanını gönülden destekledi, sonucunu aldı. Bundan sonra da büyük Türkiye yürüyüşünde sayın Başbakanımızla birlikte Konya olarak yürümeye söz veriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız onlarca eserin Konyamız, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. – Konya

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com