Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Köyde Sinema Galası

25 Nisan 2014 - 422 kez okunmuş
Ana Sayfa » Magazin » Köyde Sinema Galası
Köyde Sinema Galası

Ünlü sinema yapımcısı Birol Güven’in ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde keşfettiği Müfit Can Saçıntı ve ünlü tiyatrocu Rasim Öztekin’in başrollerini paylaştığı ‘Mandıra Filozofu’ sinema filminin galası çekimlerin yapıldığı turistik Çökertme mahallesinde yapıldı. Deniz kenarına kurulan açık hava sinema platformunda sandalyeler üzerinde filmin galasını Vali Mustafa Hakan Güvençer, CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, filmin senaristi ve yapımcısı Birol Güven, başrol oyuncuları Müfit Can Saçıntı ve Rasim Öztekin, yardımcı oyuncular Ayda Aksel, Eser Eyüboğlu, Begüm Öner, Ahu Sungur, Hakan Bulut, Gülnihal Demir, filmde rol alan köylüler ve Çökertme sakinleri izledi.

“DÜNYA HIRSLARINDAN KURTULUN”

Gala için Çökertme sahiline yakın açık alanda dev bir dijital ekran kuruldu. Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği ‘Mandıra Filozofu’ sinema filmi öncesi mahalle sakinleri çekirdeklerini hazırlayarak tahta sandalye üzerinde film izleyerek adeta nostalji yaptı. Tüm davetlilerin sandalyede izlediği ‘Mandıra Filozofu’ filmi hem düşündürdü hem güldürdü. Gala öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran senarist ve yapımcı Birol Güven, şöyle konuştu: “Son birkaç yıldır burada tatil yapıyorum. Burada bir film çekmek istemiştim. O hayalimi gerçekleştirdim. Şu anda filmi yarım milyondan fazla insan izledi. Bir milyonun üzerinde seyircisi olacak gibi gözüküyor. Beklentinin üzerinde. Filmin ilk günden artarak giden bir gişesi var. Bu, çok rastlanılan bir durum değil. Filmler genelde çok izlenir ve giderek düşer. Ama bizim filmimiz vasat başladı, giderek artıyor. Bu da gösteriyor ki 1 milyon rakamını yakalayacağız.”

“ÇÖKERTMELİLERİN EMEĞİ BÜYÜK”

Usta tiyatrocu ve filmin başrol oyuncularından Rasim Öztekin de, “Filmin iyi bir senaryo olduğunu biliyordum. Şu an güzel de gidiyor” derken, filmin yönetmeni ve başrol oyuncularından Müfit Can Saçıntı da, Anadolu insanının konukseverliğine bu film çekilirken Çökertme de bir kez daha tanık olduklarını söyledi. Saçıntı, filmde Çökertme sakinlerinin emeğinin çok büyük olduğunu anlatarak “Bunun için teşekkür etmeye ayaklarına geldik. Çökertme ve Çökertme sakinleri olmasaydı, böylesine güzel işler ortaya çıkmazdı” dedi.

“MUĞLA’MIZI MİLYONLARA TANITTILAR”

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Muğlalılar adına filmde emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: “Biz Muğla’nın sadece güzelliğine değil, her şeyine meftunuz. Bu güzelliğin başkaları tarafından fark edilmesi, sıklıkla dile getirilmesi hepimizin yüreğinde apayrı yepyeni duygulara sebebiyet veriyor. Çocuğumuz ile Muğla’mız ile gurur duyuyoruz. Bu güzellik başkaları tarafından fark edilir ve ne kadar dillendirilirse, Muğlalılar olarak biz bundan hep hissedar oluruz. Bu film ekibi, Muğla’mızın tanıtımına, milyonlarca insanımıza ulaşmasında çok büyük emek sarf etmişlerdir. Artık bu sanatçılar bizim için birinci derecede hemşehrimiz olmuşlardır”

FİLMİN KONUSU

Müfit Can Saçıntı’nın ‘Karşıyım’ replikleri Çocuklar Duymasın dizisindeki gibi sinema filmine de uyarlandı. Mustafa Ali’nin (Müfit Can Saçıntı) içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla’nın Çökertme köyünün yakınlarında ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya kesinkes karşıdır. Cavit (Rasim Öztekin) ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali’nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul’dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır. – MUĞLA

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com