Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Malezya uçağı ne kadar derinde

09 Nisan 2014 - 402 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » Malezya uçağı ne kadar derinde
Malezya uçağı ne kadar derinde

Yaklaşık 1 ay önce kaybolan ve içindki 220 yolcu ile birlikte kayıplara karışan Malezya uçağını arama çalışmaları devam ediyor.  Uzmanlar, teknolojinin sunduğu tüm imkanları seferber ederken Hint Okyanusu’na düştüğü bilinen uçak enkazının okyanustaki derinliğini bulmaya çalışıyor. 

Kaybolan uçakla ilgili Güney Hint Okyanusu’nda arama çalışmalarına katılan Avustralya gemisinin okyanus dibinden 2 sinyal daha aldığı duyuruldu.

Güney Hint Okyanusu’nda devam eden arama çalışmalarına liderlik yapan eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston, Avustralya gemisi Okyanus Kalkanının 8 Nisan Salı öğleden sonra ve akşam olmak üzere 2 sinyal daha aldığını, bu yüzden arama alanının sinyallerin alındığı bölgeye kaydırılarak, arama alanının 75 bin metrekarelik alana düşürülerek devam ettiğini belirtti.

Aramalar sinyalin geldiği yöne doğru yoğunlaşırken, uçak enkazının okyanusun 14 bin feet derinliğinde bulunduğu tahmin ediliyor. Bu da uçak enkazının Titanic’in battıktan 73 yıl sonra bulunan enkazından daha derin olduğunu gösteriyor. Titanic enkazı 12.500 feet’teydi. 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com