Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Manisa’da kömür ocağında trafo patlaması 300 isçi 1500 metre yerin altinda

13 Mayıs 2014 - 510 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Manisa’da kömür ocağında trafo patlaması 300 isçi 1500 metre yerin altinda
Manisa’da kömür ocağında trafo patlaması 300 isçi 1500 metre yerin altinda

Soma Eynez mevkisindeki bir kömür madeninde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktı. İşçiler ve itfaiye ekibinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın sırasında bazı işçiler dumandan etkilendi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş,  20 işçinin Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırılğı bu işçilerden 1’inin ağır yaralı olduğunu ve 4’ünün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Patlamanın ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları sonrası 5 işçinin kurtarıldığı bildirildi.

Gazetecilere açıklama yapan Atçı, Eynez mevkiisinde özel bir şirketin işlettiği madenin elektrik trafosunun yanması sonrası duman nedeniyle madenin içindeki 200-300 işçinin mahsur kaldığını söyledi.

Atçı, “Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir vardiya işçi, 200-300 civarında içeride, bu işçilerden 10 tanesi çıkarılabildi, hastanelere sevk edildi. Beş tanesinin vefat ettiği bilgisi geldi” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’daki maden kazasıyla ilgili, “Şu anda ilk olarak işçi kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Şu anda verilecek rakamlar yanıltıcı olur” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olayın ardından bölgeye müfettiş gönderdi.

Soma’nın en büyük maden işletmesi olduğu belirtilen şirkette, 6 bin 500 kişinin çalıştığı öğrenildi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş 20 işçinin hastaneye kaldırıldığı bu işçilerden 4’ünün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölen vatandaşlarımıza rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şu anda 4 tane ölü var bu bölgede. 200 civarında yaralı var. 30 ambulansımız bölgeye sevk edildi. Dumandan boğulma ve yanık yüzünden ölüm mevcut.
Hastaneye gelmeden ölenler. Şu anda çıkanlar zaten ölü olanlar. Hastaneye henüz intikal eden vaka sayısı 20-30 sayısı, yaralı civarında.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma’da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Soma’daki maden ocağında çıkan yangının ardından İzmir Teftiş Grup Başkanlığından 3 iş müfettişine inceleme görevi verildi.

Öte yandan, İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel de Soma’ya gitmek üzere Bursa’dan hareket etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’a, Soma ilçesindeki özel şirketin işlettiği madende çıkan yangın sonucu mahsur kalanların kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını verdi.

Yangın nedeniyle madende elektriklerin kesilirken, müdahalede güçlük çekiliyor.

Azalan oksijen seviyesini dengelemek için ocağa oksijen de pompalanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da yapılacak müdahaleleri koordine etmek için çalışma başlattı. Bakan Taner Yıldız’ın da bölgeye gideceği öğrenildi.

CHP’nin de bölgeye bir heyet göndereceği bildirildi.

AYRINTILAR GELİYOR..

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com