Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Mert’in ölümünde flaş iddia! Katili gördük

09 Nisan 2014 - 382 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Mert’in ölümünde flaş iddia! Katili gördük
Mert’in ölümünde flaş iddia! Katili gördük

KARS’taki Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın, pazar günü annesinin hazırladığı yemeği babasına götürmek için İstasyon Mahallesi’ndeki evlerinden çıktı.

Bir kilometre uzaklıktaki babasının işyerine giden Mert, daha sonra eve dönmek üzere oradan ayrıldı. Ancak Mert eve hiç gitmeyince kaybolduğu ortaya çıktı. Cep telefonu satışı yapan baba Yolcu Aydın (38), yakınlarıyla birlikte çevrede arama yaptı. Ailenin durumu polise bildirmesi üzerine yapılan incelemede küçük çocuğun çevredeki kamera görüntülerine yansıdığı ortaya çıktı. Mert’in Digor Pazarı’nda 40’lı yaşlarda biriyle birlikte yürüdüğü görüldü.

VAHŞİCE ÖLDÜRÜLÜP BIRAKILMIŞ

Mert’in akrabaları, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki şehir çöplüğünde Mert’in cesedini buldu. Cesedi bulan Mert’in akrabası Kubilay Aydın (25) ve 5 arkadaşı, katil zanlısını da gördüklerini öne sürdü.

Aydın yaşadıklarını şöyle anlattı: Aklımıza gelebilecek her yere baktık. Sonuç alamayınca son olarak şehir dışındaki Karadağ çöplüğüne gittik. Çöplük alandaki tabyalara ait Mitralyöz mevzisi olarak kullanılan atıl durumdaki harabeye yöneldik.

ÇÖPLÜĞÜ ARARKEN BİZİ İZLİYORDU

Bu sırada bizi izleyen biri olduğunu fark ettik. Bu kişi çok uzaktaydı. Onu gördüğümüzü fark edince dağa doğru kaçmaya başladı. Peşinden gitmek istedik ama o sırada Mert’in cesedini gördük. Cesede yoğunlaştığımız için katil olduğunu tahmin ettiğimiz kişinin peşinden gidemedik ve kaçırdık” dedi.

Öte yandan dün Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside talihsiz çocuğun cinsel saldırıya uğradığı daha sonra başı taşla ezilerek ve demir telle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerinde kan izleri ve harabenin dışında ise Mert Aydın’a ait elbiseler bulundu.

Küçük Mert’in otopsi raporu kahretti

Kars’ta kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ın otopsi raporu kan dondurdu… TIKLA

‘SENİ YAKANLARDA ÖYLE YANSIN’

Cesedin bulunduğu saatten birkaç saat önce öldürüldüğü kanısına varıldı. Buna göre zanlının, Mert’i kaçırıp, bir gece alıkoyduktan sonra ertesi gün öldürmüş olabileceği ihtimali ağırlık kazanıyor.

Mert Aydın’ın cenazesi dün Erzurum’da yapılan otopsinin ardından ambulansla getirildiği Kars’ta toprağa verildi. Törende Mert’in anne ve babasının güçlükle ayakta durduğu görülürken anne Arzu Aydın “Seni yakanlar da öyle yansın” diye ağıt yaktı. Cenaze Kars Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Katil zanlısının bir an önce yakalanabilmesi için Kars Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel ekip oluşturuldu. Polis, Mert Aydın’la yan yana yürürken görüntülenen kişinin eşkalini belirlemek için bölgedeki esnaf ile görüşüyor. Bu arada sabıkalı kişiler ve şüpheli kişilerin de ifadesi alındı ancak bir sonuca ulaşılamadı. Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, “Şüpheli olarak değerlendirilip ifadeleri alınanlar oldu ancak şu an itibarı ile herhangi bir gözaltı yok. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmamız devam ediyor” dedi. Mert Aydın’ın babası Yolcu Aydın polise verdiği ifadede herhangi bir düşmanının olmadığını söyledi.

KENTTE ÖFKE PATLAMASI

Aralarında Mert Aydın’ın akrabalarının da bulunduğu çok sayıda vatandaş dün “Adalet istiyoruz” diye slogan atarak Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü. Valilik önünde oturma eylemi yapıldı. Vali Eyüp Tepe, dışarı çıkarak aileyle görüştü. Aynı saatlerde yaklaşık 2 bin kişilik grup ise Mert Aydın’ın zamanında sağ olarak bulunamamasına tepki göstererek, Kars Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü. Yürüyüş sırasında polis gruba müdahale etmeye kalkınca bir süre arbede yaşandı.

ARKADAŞLARI SIRASINA KARANFİL BIRAKTI

Sınıf arkadaşları Mert’in tek başına oturduğu sırasına karanfil bıraktı. Öğrencilerden bazıları kalpli şekiller çizerek onun için şiirler yazdı. Mert’in öğretmenleri de gözyaşlarına boğuldu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com