Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Microsoft yeni konsolunda eski oyunları da çalıştıracak

09 Nisan 2014 - 454 kez okunmuş
Ana Sayfa » Teknoloji » Microsoft yeni konsolunda eski oyunları da çalıştıracak
Microsoft yeni konsolunda eski oyunları da çalıştıracak

Yeni nesil konsollar Xbox One ve PS4’ün en büyük eksiği, bir önceki neslin oyunlarını çalıştırmamaları. Ancak Microsoft kendi konsolu için bu durumu değiştirmeye niyetli.

Eylülde Türkiye’ye gelecek olan Xbox One’ın Xbox 360 oyunlarını oynatabileceği haberi, bizzat Microsoft yöneticisi Frank Savage tarafından açıkladı. Savage, yeni nesil konsolları için Xbox 360 emülatörü geliştirmeyi planladıklarını doğruladı.

Ne yazık ki şu an için Microsoft’un elinde somut ve ilerlemiş bir çalışma yok; henüz herhangi bir detay da belli değil. Ancak Microsoft’un konu üzerinde çalıştığını açıklaması hiç yoktan iyidir.

PS4 ve Xbox One ikilisinin bir önceki neslin oyunları ile uyumlu olmamasının sebebi, X86 tabanlı sistemlerinin, bir önceki neslin PowerPC mimarisi ile uyuşmaması. Bu uyuşmazlık, Xbox 360 ve PS3 oyunlarını yeni konsollarda oynatmayı zorlaştırırken, PC oyunlarını konsollara uyarlamayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor.

Bazı oyuncular, yepyenileri dururken eski oyunları oynamak istemenin anlamsız olduğunu düşünebilir ancak, yeni ve güçlü konsollarla birkaç klasiği yeniden ziyaret etmek kötü olmayacaktır.

Microsoft’un emülatörü ne zaman tamamlayacağı ve diğer detaylar henüz bilinmiyor fakat yakın zamanda konuyla ilgili yeni bilgilerin gelmesi olası.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com