Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Milletvekili Akgün den Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi

25 Nisan 2014 - 425 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Milletvekili Akgün den Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi
Milletvekili Akgün den Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı koltuğunun anasının ak sütü gibi helal olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Mevlüt Akgün, “Şu an gündemimizin en önemli meselelerinden biri cumhurbaşkanlığı seçimi. Parti Genel Merkezimiz ve Sayın Başbakanımız bu konuda istişare çalışmalarını devam ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuyu görüşmek üzere milletvekillerimiz ve büyük kongre delegeleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı konusunda onların görüşlerini aldı. 9-11 Mayıs tarihlerinde Afyonkarahisar’da bütün milletvekillerinin katıldığı partinin geleceğine yönelik değerlendirmelerin yer alacağı yeni bir istişare toplantısı yapılacak. Dolayısıyla bu süreci AK Parti olarak sağlıklı bir şekilde sonuçlandırmak ve ilk defa halkımızın cumhurbaşkanını belirleyeceği seçimin Türkiye’ye yakışır ve demokrasiyi güçlendiren olgunluk içerisinde geçmesi ve AK Parti adayının cumhurbaşkanlığının ilk turda seçilmesi için çalışmalarımız, hedeflerimiz devam ediyor. Karaman olarak da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüksek bir oy oranıyla katkı vermek istiyoruz” dedi.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda partinin ve ülkenin başına kimin geçeceği konusunda ne gibi değerlendirmeler yapıldığı sorusuna ise Akgün, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için istişareler devam ediyor. Başbakanımız kendi ağzından bu konuda henüz verilmiş karar olmadığını ifade etti. Partide yapılan istişarelerde genel anlamda ağır basan görüş Başbakanımızın aday olması yönünde. Bunun gerekçesi şöyle ifade ediliyor. Türkiye demokrasi tarihinde ilk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Bu anlamlı seçimde partimizin 12 yıldır başarıdan başarıya koşmasını sağlayan, bölgesinde lider, dünyada etkili bir Türkiye olmasını sağlayan Başbakanımıza eğer bu makamda birinin hakkı varsa anasının ak sütü kadar helal olan bir haktır diye düşünüyoruz. Bu konuda nihai kararı verecek olan da yine Başbakanımızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızla dün bir araya geldiler, konuyu değerlendirdiler. Dolayısıyla nihai kararı Başbakanımız verecek. Eğer Cumhurbaşkanlığına adaylığı söz konusu olursa tabii partinin genel başkanı ve başbakanın kim olacağı değerlendirilecek. Şu an somutlaşmış isimler yok. Sadece kamuoyunda tartışılan ileri sürülen bazı isimler var ama parti yönetim kurulunda konuşulmuş isimler ve alınmış kararlar yok. Biz seçim sürecinin sağlıklı bir biçimde Türkiye’yi sıkıntıya sokmayacak şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’ye herhangi bir bedel ödetmeden ve ülkeyi kaosa sürüklemeden olgunluk içerisinde yürüyeceğine inanıyoruz” diye konuştu. – KARAMAN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com