Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Mısır da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

09 Nisan 2014 - 490 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Mısır da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi
Mısır da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Konya ve Aksaray’da, Mısır’da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesine yönelik karar protesto edildi. Konya’da AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri hazırladıkları temsili dar ağaçlarıyla kararı kınadı.

Kültürpark’ta basın açıklaması yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, 17 Aralık 2010 yılında başlayan Arap Baharı ve sonrasındaki süreçlerle, kısa süre önce Mısır’da meydana gelen olayları bütün dünyanın izlediğini söyledi.

Sisi ve yandaşlarının kısa süre içinde Mısır’ı yeniden şekillendirmek için kolları sıvadığını belirten İzi, böylece ilk olarak İhvan-ı Müslim üyelerini tutuklamaya başladıklarını ifade etti.

İzi, Mısır hapishanelerinin binlerce İhvan üyesiyle doldurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İhvan liderlerinden Muhammed Bedii’nin de yargılandığı davada, yerel mahkeme 528 kişiye idam cezası verdi. Sadece iki celse yapılan ve ikinci celsede 20 dakika süren duruşmada 528 kişi için verilen idam kararı, insanlık tarihinin geçmişteki kanlı ve acımasız manzaralarından daha korkunçtur. 528 kişi için değil idam kararı vermek, 20 dakikada 528 insanı rahat ve anlaşılacak bir telaffuzla isim isim sayamazsınız. 28 Nisan’da Mısır müftüsünün önüne gidecek idam kararının geri alınması için sosyal medya aracılığıyla 230 milyon imza toplandı. Devam eden bu kampanyaya biz de katıldık. Türkiye’de bazı internet engellemeleri için dünyayı ayağa kaldıran batı medyasının ve batılı güçlerin, Mısır’daki idam kararlarını yarım ağızla ve cılız seslerle kınamalarını gayet iyi anlıyoruz. İhvan-ı Müslim’e yönelik söylemlerinde ‘Tek güvendiğiniz Erdoğan kaldı. O da yakında seçimlerden sonra yok olup gidecek’ teranesiyle insanları korku ve panikle güdülecek sürü mesabesinde gören cuntacılar ve darbeciler bilmelidir ki; biz Mısır’daki kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanındayız. Mısır’daki darbeye ve idam kararlarına karşı verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Kalabalık, basın açıklamasının ardından Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının Kayalıpark’ta gerçekleştireceği protestoya katılmak için sloganlar atarak alana yürüdü. 

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, burada düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada,  “Bizler vicdanımızın sesini harekete geçirerek yine bu topraklardan haykırmak mecburiyetindeyiz” dedi. 

“Ey Kılıçarslanların torunları!”

Konuşmasını, “Ey Haçlı ordularını dize getiren Kılıçarslanların torunları; hoyratça kardeşlerimizi idam etmek isteyen katil müsveddelerine karşı, kitleleri harekete geçirme görevi bizim sorumluluğumuzdur” şeklinde devam eden Selvi, şunları kaydetti:

“Ülkemizin her yerinde tüm sivil toplum örgütlerini tepki eylemlerine çağırıyoruz. Ta ki Türkiyemizin tüm sathından ortak ve güçlü bir ses yükselsin. Yine tüm süreç boyunca olduğu gibi Sayın Başbakanımızdan dış dünya ile iletişime geçerek bir diploması gerçekleştirmesini ve bu haksız idamlara dur deme sorumluluğunu üstlenmesini istiyoruz. BM Güvenlik Konseyi, İslam Konferansı Örgütü derhal toplanarak bu vahşete karşı harekete geçmesini istiyoruz. Topyekün, vicdanı olan herkesin tepkisini dile getirmesi için ayağa kalkmasını bekliyoruz.”

Aksaray

Hükümet Meydanında toplanan AK Parti Aksaray Gençlik Kolları üyeleri de Mısır’da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını protesto etti. 

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Abdulsamet Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır’ın seçimle iş başına gelen tek Cumhurbaşkanı’nın Muhammed Mursi olduğunu ve 3 Temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevinden uzaklaştırıldığını dile getirdi.

Mısır’daki darbenin ardından binlerce kişinin hayatını kaybettiğine vurgulayan Kılıç, “Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına darbe dahi diyemediği bu süreç, dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. ‘Biz, kediye kedi deriz’ diyen Batı dünyası, apaçık darbeye darbe diyememiştir. Dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlenmektedir” dedi.

Kılıç, Aksaraylıları bu zulme ses vermeye ve düzenledikleri imza kampanyasına katılmaya davet etti. Grup üyeleri konuşmaların ardından, idamların durdurulması için imza topladı. – Konya

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com