Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Mısır da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

09 Nisan 2014 - 636 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Mısır da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi
Mısır da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Adana, Mersin ve Osmaniye’de, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto için imza kampanyası başlattı.

AK Parti Adana İl Başkanlığı önünde toplanan üyeler, sembolik kurulan idam sehpasında, kefen giymiş birinin boynuna ilmek geçirerek, kararı protesto etti.

İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, Mısır’ın seçimle iş başına gelen tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, darbeyle görevden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

Sonrasında çıkan olaylarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ay, “Dünyanın izlemekle yetindiği, adına ‘darbe’ diyemediği bu süreç, dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından siyasi mülahazalarla verilmiş idam kararları, Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızdadır. Uluslararası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından imza kampanyası başlatıldı.

Mersin

AK Parti Mersin İl Gençlik Kolları üyesi grup da öğle namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanarak, karara tepki gösterdi ve imza kampanyası başlattı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Çoban, kararın siyasi olduğunu vurgulayarak, demokrasi ve millet iradesini yok sayanların asla başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Topladıkları imzaları Mısır’a göndereceklerini ifade eden Çoban, haklarında idam kararı verilenleri temsilen 528 karanfil dağıttı.

Osmaniye

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyesi grup, sembolik idam sehpası kurarak karara tepki gösterdi.

Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Kaya, “21. yüzyılda dünyanın utanç vesikası olan Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslararası kamuoyunu göreve davet ediyoruz” dedi. – Adana

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com