Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

New York ta Anzak Anma Töreni

27 Nisan 2014 - 515 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » New York ta Anzak Anma Töreni
New York ta Anzak Anma Töreni

Çanakkale Savaşı sırasında Gelibolu’da hayatını kaybeden Anzak askerleri New York’ta anıldı.

Rockefeller merkezindeki Anzak Hatıra Bahçesi’ndeki programa, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik ve New York Başkonsolosu Levent Bilgen’in yanı sıra çok sayıda ülke temsilcisi katıldı. Gayda ezgileri eşliğinde başlayan programda saygı duruşu öncesinde Çanakkale Savaşı’na katılmış ülkelerin temsilcileri birer konuşma yaptı.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı’nın önemine ve Türk insanı açısından taşıdığı anlama dikkati çekti. Savaşın gerçekleştiği şartları en iyi şekilde anlatabilmek için, Atatürk’ün savaş sırasında askerlerine “Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zamanda yerimizi başka kuvvetler alabilir” sözlerini hatırlatan Bilgen, Atatürk ‘un olağanüstü bir komutan ve lider olduğunu ifade etti.

Bilgen, Anzak askerlerinin yakınlarına hitaben de “Mehmetler ve Johnlar yan yana yatıyorlar. Anneler üzülmeyin, sizin oğlunuz, bizim oğlumuz olmuştur” dedi.

Konuşmalar ve ulusal marşların okunmasının ardından saygı duruşunda bulunulan tören sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. – New York

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com