Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Orhan Övet hakkında şaşırtan karar SON DAKİKA

09 Nisan 2014 - 411 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Orhan Övet hakkında şaşırtan karar SON DAKİKA
Orhan Övet hakkında şaşırtan karar SON DAKİKA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘na TBMM’de saldırıda bulunduktan sonra gözaltına alınan Orhan Övet hakkında adli kontrol şartı uygulanması talep edildi. Mahkeme de bu taleple serbest bırakılmasına karar verdi.

Ancak, Övet serbest kaldı sanılırken, saldırıdan önce işlediği suçlardan dolayı hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve bu yakalama kararı doğrultusunda yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, Orhan Övet’in ifadesini aldı.

Savcı Bayındır, ifade işlemi sonucunda Orhan Övet’i hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

2. Sulh Ceza mahkemesi de adli kontrollü serbest kalma talebini uygun buldu ve Orhan Övet serbest bırakıldı.

İFADESİNDE NE SORULDU?

Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yumrukla saldıran Orhan Övet’in savcılık sorgusu saat 13:40’ta sona erdi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Sadık Bayındır, zanlı Övet’e olayın terör örgütü bağlatısı ile ilgili sorular yöneltti. Övet ise hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını söyledi.

DENETİM İHLALİNDEN CEZAEVİNE GİRECEK

Orhan Övet daha önce işlediği suçlardan dolayı cezaevine girmiş, denetimli serbestlik hükümleri kapsamında tahliye edilmişti. Övet, 2013 Aralık ayından beri denetimli serbestlik hükümleri ihlal etti. Övet her hafta karakola imza atma yükümlülüğünü yerine getirmedi.

Kılıçdaroğlu’na saldırı olayının ardından Ankara İnfaz savcılığı bu sabah mahkemeye başvurdu. Savcılık Övet hakkındaki denetimli serbestlik kararının kaldırılmasını istedi. Talebi kabul eden mahkeme Övet hakkında yakalama kararı çıkardı. Övet, Kılıçdaroğlu’na yumruktan serbest kalsa da ihlalden içeri giriyor.

YUMRUK ANININ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

SALDIRGAN AK PARTİ ÜYESİ ÇIKTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu’na saldıran Orhan Övet’in AK Parti üyesi olduğunu açıkladı… (TIKLA OKU)

  

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRDI, CHP’DEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com