Dolar : Alış : 34.8621 / Satış : 34.9249
Euro : Alış : 36.5216 / Satış : 36.5874
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 13 Nisan 2014

Parkinson Hastaları Yıldız Parkı nda “Tai Chi” Yaptı

Parkinson Hastalığı Derneği, parkinson hastalığında, erken teşhisin ve egzersizin önemine dikkati çekmek için Yıldız Parkı’nda “Hareket” temalı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Dernek tarafından 11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, hastalar, hasta yakınları ve hekimler katıldı. “Parkinson’da sağlam adımlar için küçük hareketler” ve “Parkinson’a karşı birlikte yürüyoruz” sloganı ile çeşitli egzersizlerin gerçekleştirildiği etkinlikte, hastalar Tai Chi eğitmeni Harun Soydan eşliğinde de hareketler yaptı. 

Dernek tarafından etkinlik için Yıldız Parkı’ndaki Çadır Köşkü alanını tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile katkıda bulunan diğer kişi ve kurumlara sertifika verildi. 

Parkinson Hastalığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçuer, etkinlik hakkında AA muhabirine bilgi verdi. 

Parkinson hastalığının yüzde 5- 10 gibi oranlarda gençlerde görülmesine karşın, aslında ileri yaş hastalığı olduğunu belirterek, “Toplumumuzda da güzel bir şey, yaşlılarımız daha uzun yaşıyor. Ömür uzadıkça parkinson hastalığını daha çok görür ve tedavi etmek durumunda kalır olduk” dedi.

Hastalığın tedavisi için dünyada çeşitli araştırmaların sürdüğünü dile getiren Tokçuer, yıllardan beri dernek olarak bilinçlendirme kampanyaları yürüttüklerini anlattı. 

Tokçuer, hastalığın ilaçla tedavi edilebildiğini belirterek, “Amacımız hastaların kendilerindeki belirtileri erken fark ederek hekime başvurmaları ve uygun tedaviye bir an önce başlamaları. İlaçlar, belirtileri hafifleten, hastayı günlük yaşamda rahatlatan, işini gücünü görmesini sağlayan tedaviler. Her ne kadar hastalığı durdurmuyorsa da hastalık gidişini biraz daha ılımlı ve yumuşak hale getirdiklerini söylemem gerek. Bu nedenlerle ilaç tedavisini önemsiyoruz. Hastalarımızın düzgün kontrollerle hekimlerine başvurarak tedavideki değişiklikleri yaptırmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Egzersiz tedavide önemli

Etkinliği, egzersizin parkinson hastalığındaki önemine dikkati çekmek üzere düzenlediklerini kaydeden Tokçuer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Polikliniklerimizde hastalarımıza bir takım hareketler yapmalarını öneriyoruz. Birlikte çalıştığımız fizyoterapistler tarafından egzersiz çalışmalarına girmelerini de sağlıyoruz. Ancak bunun bir yaşam şekli olması gerektiğine dikkati çekmek istiyorum. Egzersiz kişilerin duruşunu, dengesini düzeltiyor. Yaptığımız bedensel faaliyetler, beyin hücrelerimiz veya oradaki bağlantılar üzerine de olumlu etki yapıyor. Yani egzersiz yapan bir parkinson hastasında, hastalık belki hafif, orta evrelerde kalabilir, ileri evreye geçmez ya da denge bozulmadan, bastonsuz, bağımsız yaşamak mümkün olabilir.”

Tokçuer, 5-10 yıl içinde hastalığı duraklatacak, hatta onaracak tedavileri de beklediklerini sözlerine ekledi. – İstanbul

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :
karadaghaber.com