Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

SAT komandosu Namık Ekin köprüden atladı

05 Haziran 2014 - 626 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » SAT komandosu Namık Ekin köprüden atladı
SAT komandosu Namık Ekin köprüden atladı

Emekli SAT Komandosu Namık Ekin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden paraşütle atladı. Daha önce Boğaziçi köprüsünden atlama girişiminde bulunan ancak atlayışına izin verilmeyen 72 yaşındaki rekortmen sporcu bu kez hedefine ulaştı.
DHA
Rekor denemeleriyle tanınan emekli SAT Komandosu ve Judo Milli Takım Antrenörü Namık Ekin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden paraşütle atladı. Saat 11.30 sıralarında bir taksi ile köprüye gelen 72 yaşındaki Namık Ekin köprünün ortasında araçtan indi. Paraşütünü kısa bir sürede hazırlayan Ekin köprünün korkuluklarına çıkarak kendini aşağıya bıraktı. Rüzgarın etkisiyle Rumeli Hisarı sahilinde karaya yakın bir noktaya düşen Ekin’in atlayışı yürekleri ağızlara getirdi. Atlayış nedeniyle Ekin’in öğrencisi olan yüzme sporcusu Emre Seven köprünün altında bot ile hazır bekledi. Tehlikeli atlayışın ardından Namık Ekin bota binerek karaya çıktı. Daha önce Boğaziçi köprüsünden atlama girişiminde bulunan ancak atlayışına izin verilmeyen rekortmen sporcu bu kez hedefini gerçekleştirdi.

‘AMACIM GENÇLERE MESAJ VERMEK’
Karaya çıktıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ekin hedefinin gençlere mesaj vermek olduğunu söyledi. Ekin, “Olimpiyatlarda aldığımız madalya sayısı çok üzücü. Gençleri spora teşvik etmek lazım. Hedefimiz iyi sporcular çıkmasını sağlamak olmalıdır” dedi.

‘BİR ARA EVE ÇAKILIYORDUM’
Ekin atlayışı ile ilgili olarak da, “Bir ara gördünüz mü eve çakılıyordum. Köprünün ortasından atlayacaktım ancak güzel resim olmaz diye biraz daha karaya yakın bir noktadan atladım. Sizin yanınıza düşmek istedim ancak lodos esince yalılara girerim diye biraz daha köprünün ortasına doğru yürüdüm. Sahile 6 metre kala son anda suya girdim. Ben atladıktan sonra hiç korkmadım” diye konuştu.
Ekin, önümüdeki günlerdeki hedeflerini ise, “Soma’daki şehit ailelerine yardım için 10 gün 10 gece bir akvaryumda su altında kalacağım. 3. köprünün açılışı sırasında oradan da atlamak istiyorum. Ayrıca üstü örtülü bir mezarda 7 gün kalacağım” şeklinde anlattı. Ekin, Rumeli Hisarı’ndaki bir parkta atlayışı izleyen bazı vatandaşlarla resim çektirdi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com