Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Sebahat Tuncel’e cezaevi yolu

09 Nisan 2014 - 623 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Sebahat Tuncel’e cezaevi yolu
Sebahat Tuncel’e cezaevi yolu

HDP Eşbaşkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in milletvekilliğinin düşürülmesi ve cezaevine girmesi gündeme geldi. Tuncel’e “Terör örgütü üyeliğinden” verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası onanmıştı. Bu karara karşı yapılan itiraz da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi.

Tuncel, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin onama kararı için ”Düzeltme” isteminde bulunmuştu. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, itirazın kabulü konusunda, maddi ve hukuki bir sebep bulunmadığı sonucuna vararak başvuruyu reddetti.

Tuncel hakkında verilen ve kesinleşen karar TBMM’ye gönderilecek ve Meclis Genel Kurulunda okunduğu taktirde milletvekilliği düşecek. 2007’de cezaevindeyken milletvekili seçilen Tuncel bu durumda yeniden cezaevine girecek.

Anayasa’nın 84. maddesi ”Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur” hükmünü taşıyor. Bu madde işletilirse Tuncel’in milletvekilliği sona erecek.

Ancak Anayasa’nın 83. maddesinde de ”TBMM üyesi hakkında, seçiminden önce veya sonra verilmiş bir ceza hükmünün yerine getirilmesi, üyelik sıfatının sona ermesine bırakılır” deniyor. Bu madde işletilirse de Tuncel’in milletvekilliği yeni genel seçime kadar devam edecek ve yeni seçimde tekrar milletvekili seçilemezse cezaevine girecek.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com