Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Son Osmanlı’ya yüz kızartan cenaze!

11 Nisan 2014 - 578 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Son Osmanlı’ya yüz kızartan cenaze!
Son Osmanlı’ya yüz kızartan cenaze!

Sultan Abdülmecid’in torununun kızı Fevziye Osmanoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’teki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Fevziye Osmanoğlu’nun cenazesinde konuşan eşinin kuzeni Mira Dariban, “Bugün yengem bu kadar insanın kendi cenazesi için burada olduğunu bilseydi yüzü kızarırdı” dedi.

85 yaşında hayatını kaybeden Fevziye Osmanoğlu’nun cenazesi, Paris Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Thiais Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Eski Diyanet imamlarından İbrahim Etem’in kıldırdığı cenaze namazından önce düzenlenen törende, Fevziye Osmanloğlu’nun eşinin Mısırlı kuzeni Mira Dariban bir konuşma yaptı. Törene, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Müsteşarı Ali Onaner ile Osmanlı hanedanının hayattaki bazı üyeleri katıldı.

Hanedanın Paris’te yaşayan üyelerinden Bülent Osmanoğlu ve Kenize Murat ile Sultan Abdülmecid’in İsviçre’de yaşadığı belirtilen torunları, Selim Osmanoğlu, Nilüfer Sultan, Yusuf Mecit Kepeli cenaze törenine katılan isimler arasındaydı.

Sultan Abdülmecid’in tahta çıkmayan oğullarından Mehmet Burhanettin Efendi’nin oğlu İbrahim Tevfik Efendinin kızı olan Fevziye Osmanoğlu, 6 Aralık 1928’de doğmuştu. Fevziye Osmanoğlu, uzun yıllar Paris’teki UNESCO’da çalışmıştı.

SPOR AYAKKABILI, KOT PANTOLONLU CEMAAT

Cenaze törenine yaklaşık 10 hanedan üyesi katıldı. Büyükelçilik yetkilileri, cami çalışanı ve öğle namazına gelen cemaatle birlikte bu sayısı 25’e çıktı.

Törendeki kot pantolonlu ve spor ayakkabılı katılımcıların da cami çalışanı ya da çevre sakini olduğu öğrenildi.

“YÜZÜ KIZARIRDI”

CİHAN’ın haberine göre, Mısır hanedan mensubu Prens Hayri ile evli olan Fevziye Osmanoğlu’nun cenazesinde konuşan eşinin kuzeni Mira Dariban, “Bugün yengem bu kadar insanın kendi cenazesi için burada olduğunu bilseydi yüzü kızarırdı” dedi.

Fevziye Osmanoğlu’nun gösterişten uzak bir hayat yaşadığını belirten Dariban, “Teyzem iki sürgün yaşadı. İlk olarak, Osmanlı hanedanının Türkiye’den gönderilmesi, daha sonra ise Mısır hanedanıyla. Ama kimseden yardım almadan hayatını sürdürmeyi başardı” ifadelerini kullandı.

Fevziye Osmanoğlu’nun İsviçre’de yaşayan yeğenleri Nilüfer Sultan ve Şehzade Selim de Fevziye Sultan’ın ölümünden iki gün önce haberdar olduklarını belirtti.

Padişah Abdülmecit’in torunu İbrahim Tevfik’in kızı Nilüfer Sultan, Fevziye Osmanoğlu’nun bir Osmanlı sultanı olduğunu belirterek, cenazeyi düzenleyenlerin Osmanlı hanedanından hiç kimseye haber vermemesi durumunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Cenazede bulunan 5’inci Murat’ın torunu Kenize Murat ise Fevziye Osmanoğlu’nun asaletiyle son Osmanlı Sultanı unvanını hakkıyla taşıdığını ifade etti.

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com