Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Stk lar İmam Hatip Liseleri İçin Bir Araya Geldi

02 Mayıs 2014 - 466 kez okunmuş
Ana Sayfa » İl il Türkiye » Karaman ili Haberleri » Stk lar İmam Hatip Liseleri İçin Bir Araya Geldi
Stk lar İmam Hatip Liseleri İçin Bir Araya Geldi

Karaman’da vakıf ve dernek temsilcileri, İmam Hatip Liselerine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde ve Karaman Valisi Murat Koca’nın başkanlığında Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya, daire müdürleri ile vakıflar ve derneklerin temsilcileri katıldı. Toplantıda, Karaman’ın eğitim yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Murat Koca, “Karaman’da eğitim yatırımları açısından iyi bir noktaya geldi. İnşaat aşamasındaki okul binaları da hizmete girdiği zaman bina ve derslik imkanları bakımından Karaman ülke genelinde ilk sıralarda yer alacaktır. Devletimiz için eğitim önceliklidir. Bizler de bu noktada her türlü imkanı seferber ediyoruz” dedi.

Yapımı devam eden Proje Anadolu İmam Hatip Lisesine, Bakan Ömer Dinçer’in büyük önem verdiğini belirten Vali Koca, yeni yapılacak İmam Hatip Lisesinin, eğitim kalitesiyle bölgede öne çıkan, tercih edilen bir okul olacağına inanıyorum. Eğitimde devletin imkanlarıyla vakıf ve derneklerin katkıları birleşince muhakkak ki güzel sonuçlar alınacaktır” şeklinde konuştu.

Model proje okulları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise devletin imkanlarıyla halkın ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın ortak hareket ederek eğitime destek vermesinin önemli olduğunu vurguladı.

Sultanoğlu, “Yeni yapılacak İmam Hatip Lisesinde öğrenim görecek öğrencilerin, yabancı dil eğitimi için yurt dışı programları düzenlenerek tecrübe kazanması gerekir. Yine Kuran-ı Kerim eğitimleri de bu konuda yetkin kişilerden alınmalı. Bu sebeple sadece ilimize yönelik değil bölgesel hatta uluslararası alanlarda başarılar elde edecek okullar ve öğrenciler yetiştirme hedefindeyiz. Devletimizin tüm alanlarda daha iyi seviyelere ulaşabilmesi için 2023 hedefleri arasında yer alan iyi yetişmiş, dünya ile yarışabilecek nesil yetiştirme hedefi doğrultusunda yatırımlar ve çalışmalar devam ediyor” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin fikir ve önerilerini sunduğu toplantı karşılıklı görüşlerin bildirilmesiyle son buldu. – KARAMAN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com