Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Suriye de Devlet Başkanlığı Seçimi

27 Nisan 2014 - 550 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » Suriye de Devlet Başkanlığı Seçimi
Suriye de Devlet Başkanlığı Seçimi

Suriye’de 3 Haziran’da yapılması beklenen devlet başkanlığı seçimi için aday sayısı 6’ya yükselirken, Beşşar Esad’ın ise henüz adaylık başvurusunda bulunmadığı belirtildi.

Suriye resmi ajansı SANA’nın Suriye Halk Meclis Başkanı Muhammed Cihad el-Lahham’ın açıklamalarına dayandırdığı haberde, aralarında bir kadın adayın da bulunduğu 4 kişinin devlet başkanlığı adaylığı için müracaatta bulunduğu bildirildi.

Haberde, devlet başkanlığı için mühendis Sevsen Ömer el-Haddad’ın yanı sıra Samir Ahmed Ma’la, Muhammed Firas Yasin Rucuh, Abdusselam Yusuf Selame’nin adaylık başvurunda bulunduğu bildirildi.

Ä°LK KADIN ADAY

Diğer adaylara ilişkin detaylı bilgi verilmezken Lazikiye doğumlu 51 yaşındaki Haddad’ın, Suriye’de devlet başkanlığı seçimine başvuran ilk kadın aday olduğu kaydedildi.

ESAD’DAN HALA SES YOK

Öte yandan Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın ise henüz adaylık başvurusunu yapmadığı ifade edildi.

SANA daha önce geçtiği başka bir haberde de Suriye Halk Meclis Başkanı Lahham, devlet başkanlığı adaylığı için ilk başvuran kişinin Halep milletvekili Mahir Abdülhafız Haccar olduğunu açıklamış ikinci adaylık başvurusunun ise eski bakan ve meclis üyesi Abdullah en-Nuri tarafından yapıldığını duyurmuştu. 

Müracaatını anayasa mahkemesine yapanların, adaylığının kabul edilmesi için 250 üyeli halk meclisinden en az 35 “kabul oyu” almaları gerekiyor. Seçim kanunlarına göre üyeler, yalnızca bir kişiye oy verebiliyor.

Suriye’de 3 Haziran’da yapılması beklenen seçim için adaylık başvurularının 22 Nisan -1 Mayıs tarihlerinde yapılabileceği belirtilmişti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com