Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Taner Yıldız: Elektriğinin Kesilmesine Gönlüm Razı …

25 Nisan 2014 - 632 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Taner Yıldız: Elektriğinin Kesilmesine Gönlüm Razı …
Taner Yıldız:  Elektriğinin Kesilmesine Gönlüm Razı …

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.(SEDAŞ) tarafından Kocaeli ve Gebze’de tamamlanan ve Türkiye’de elektrik dağıtımındaki en büyük ve en kapsamlı Denetimsel Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) Projesi’nin kumanda merkezi açılışı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Gebze’ye geldi. Törene Bakan Yıldız ile birlikte Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, SEDAŞ CEO’su Bekir Sami Güven ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Türkiye’de geçtiğimiz 2013 yılında fiili olarak 242 milyar kilovat saat elektrik tüketildiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’nin sokak aydınlatmaları, SCADA sistemleri, elektrik dağıtım merkezleri yalnızca enerji sektöründe değil, bütün sektörler açısından baktığımızda Türkiye’nin modern yüzü olacak. Bunu vatandaşımız bir müddet sonra hissedecek. Arızalara daha hızlı müdahale edildiği ve kesintilerin daha az olduğu bir Türkiye oluşturmak istiyoruz. Atmosferi açık işletmelerde yaz, kış ve don olaylarının bu tür işletmelere olumsuz etkisi oluyor. O yüzden gerçekçi olmamız lazım.

Her zaman söylüyoruz; Ağustosun 20’sinde hele hele dünyadaki iklim şartlarının değişmesiyle beraber Türkiye’de 20 Ağustos’ta önceki yıl fırtına oldu. Bir tane 154 kilovoltluk direk yıkıldı. Bu hiç normal bir şey değil ama oldu. O yüzden bugün Arjantin’de, Brezilya’da, Manhattan’da Amerika’da, Moskova’da, Londra’da elektrik kesintileri oluyor. Bunu kendimizin işletmelerini makul hale getirmek için söylemiyorum böyle bir gerçeğin dünyanın her tarafında olduğunu söylüyorum. Yani bu bir enerji sektörünün savunması değildir, bir gerçeğin kamuoyuyla paylaşılması işidir. O yüzden 12 milyon insanın Moskova’da yaklaşık 1 – 1 buçuk gün enerjisiz kaldığı bir yapı içerisinde bulunuyoruz 2014’te” şeklinde konuştu.

Hizmet sektöründe sürekli bir problem noktası oluşabileceğini, ancak bunları azaltacaklarını belirten Bakan Yıldız, “Basında şöyle bir haber göremezsiniz; ‘Dün Türkiye’nin her tarafında elektik vardı’. Bu normal olan birşey zaten. Olmaması anormal olduğu için sürekli bir menfi nokta üzerinden değerlendirilir dağıtım şirketleri tarafından. Ama büyük resmi gözümüzden kaçırmamız lazım. Büyük resim bize şunu söylüyor; Türkiye’de geçtiğimiz 2013 yılında fiili olarak 242 milyar kilovat saat elektrik tüketilmiştir. Fiili durum bize bunu söylüyor. Valiliklerimize, bakanlıklarımıza, abone bilgi yönetim sistemlerimize gelen şikayetlerin her birisini topladık. Bu şikayetler 10 binde birler mertebesinde ama kamuoyu algısı böyle değil. Daha yüksekmiş gibi. O yüzden gerek bazen siyasetin gerekse bir kısım teknik insanların böyle bir arızanın, böyle bir kesinti noktalarının arkasına, zaman zaman direklerin arkasına sığınmaması lazım geldiğini bir siyasetçi olarak da söylemek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindekiler merkezin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra merkezde incelemelerde bulunan Bakan Yıldız, SCADA sisteminin test çalışmasına katıldı. Bazı mahallelerin elektriğinin kesilmesinin planlandığı test sırasında “Test için de olsa vatandaşın elektriksiz kalmasına gönlümüz el vermez” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, şebekenin başka bir hattan beslenmesini takip etti.

SCADA testinin ardından SEDAŞ’ın çağrı merkezine geçen Bakan Yıldız, bir telefonu cevaplayarak sorunun çözülmesini sağladı. Bakan Yıldız’ın telefonu ?Alo Ben Taner, Enerji Bakanlığı’nda çalışıyorum’ şeklinde cevaplaması ise alanda bulunanlar arasında gülüşmelere neden oldu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com