Dolar : Alış : 32.3271 / Satış : 32.3854
Euro : Alış : 34.4475 / Satış : 34.5096
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Tanrıverdi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi

26 Nisan 2014 - 399 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Tanrıverdi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi
Tanrıverdi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak, “1. turda cumhurbaşkanımızı seçmeyi hedefliyoruz” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın Soma ilçesini ziyaretinde cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanrıverdi, “Ankara’da geçtiğimiz hafta Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. 30 Mart yerel seçimlerinin değerlendirilmesinin yanı sıra cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçimi noktasında da Başbakanımızın bizimle istişare toplantısı olmuştur. Orada başlatılan süreç devam etmektedir. Milletvekillerimizle istişare yaptı. Ankara’da kongre delegeleri ile istişaresini yaptı. İl başkanlarının yanı sıra belediye başkanları ile de istişaresini yapmış oldu. 9-10-11 Mayıs’ta da Afyon’da istişare toplantısı yapılacak. İnşallah Mayıs’ın sonuna doğru artık cumhurbaşkanlığı seçimleri istişareleri tamamlanmış, kimin aday olacağının ilan edileceği bir tarih olacağını düşünüyorum” dedi.

Bugüne kadar cumhurbaşkanını TBMM’nin seçtiğini hatırlatan Tanrıverdi, “Millet adına milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde cumhurbaşkanını seçiyordu. 2010’da yaptığımız Anayasa değişikliği ile artık cumhurbaşkanlığı seçimi halk tarafından yapılacak. Halk kendi iradesi ile cumhurbaşkanını seçmiş olacak ve halkın seçtiği cumhurbaşkanı artık devlet başkanı olmuş olacak. 10 Ağustos cumhurbaşkanımızın seçileceği tarihtir. İnşallah 1. turda seçmeyi hedefliyoruz. 1. turda seçilemediği zaman 24 Ağustos’ta 2. tur seçimi yapılacak. Bu tarihte artık en fazla oyu alan aday seçilmiş olacak. Yüzde 45’lik 30 Mart’taki oy oranımıza baktığımız zaman AK Parti ve diğerleri olarak cereyan eden bu seçim sonucunu gördüğümüzde yüzde 45,5’luk oy oranı inşallah 10 Ağustos’ta 1. turda cumhurbaşkanının seçileceğini işaret eden bir orandır. Bu noktada milletimize güveniyoruz. Milletimiz kendi değerleri ile örtüşen, değerlerine saygı duyan, değerleri üzerinde ülkenin yükselmesini, geleceğin kökleşmesini hedefleyen bir cumhurbaşkanını, daha doğrusu devlet başkanını seçmiş olacak. Bu anlamda teşkilatımıza görevler elbette yeni baştan düşmektedir. İnşallah 1. turda seçebilmek adına şimdiden bu çalışmalarımızı başlatmalıyız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından genel seçimlerin yapılacağını kaydeden Tanrıverdi, “Gündemde tartışılıyor, konuşuluyor. Yeni bir sisteme geçilecek. Dar ve daraltılmış bölge sistemi gibi iki statü üzerinde tartışmalar yoğunlaşmakta. Ama ağırlıklı dar bölge sistemi üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bununla ilgili partimiz MKYK’sı çalışmalarını Ankara’da sürdürmektedir. İnanıyorum ki kısa zamanda sonuçlanacak. Yine seçimlere ilişkin yasal düzenlemeler bir yıl öncesinden yapılması gerekiyor. Dolayısıyla 2015’in Haziran ayında yapılması planlanan seçim nedeniyle Mayıs’ın sonuna kadar bu sistem değişikliğinin de yapılmış olması lazım. O açıdan önümüzdeki Mayıs ayı Ankara’da böylesi düzenlemelerin yapılacağı, cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağı bir yoğun ay olacak” ifadelerini kullandı. – MANİSA

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com