Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Türk Asıllı Alman Bakandan Türkiye ye Övgü

27 Nisan 2014 - 557 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » Türk Asıllı Alman Bakandan Türkiye ye Övgü
Türk Asıllı Alman Bakandan Türkiye ye Övgü

Almanya’nın Türk asıllı Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere kucak açmasının her türlü takdire değer olduğunu söyledi.

Bakan Özoğuz, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Kahramanmaraş ziyaretleri kapsamında Suriyeli mültecilerin barındığı çadır kent ve Alman askerlerin görev yaptığı Patriot Harekat Birliği’ni ziyaret etti. Almanya federal hükümetindeki ilk Türk kökenli bakan olan Özoğuz, kamptaki şartların oldukça iyi olduğunu ve Türkiye’nin mülteciler konusunda üzerine düşen her türlü insani görevi yerine getirdiğini belirtti. Bir ülkenin kısa bir süre içerisinde 900 bin insanı ülkesine almasının kolay bir şey olmadığını ifade eden Bakan Özoğuz, şöyle konuştu:

“Türkiye gerçekten kollarını açmış, kucağını açmış bu insanlara. Bunu hiç küçümsememek lazım. Bir ülkeye 800-900 bin kişinin gelmesi ne demek. Biz Almanya’da şu anda sadece 5-10 bin Suriyeli’den bahsediyoruz. Tabi bizde de 300 bin mülteci var mesela. Ama sorun yaratıyor. Nereye koyacağız, nasıl yaşatacağız, nasıl yardım edeceğiz diye. Bence burada Türkiye’de çok büyük bir yardım yapılıyor. Fakat insanlarla görüşürken, çocuklarla görüşürken tabi ki üzüldük. Çünkü birkaç çocuk bize evlerine dönmek istediklerini söyledi. ‘Ülkemize dönmek istiyoruz’ diyenler oldu. Ona tabi herkes üzülüyor. Ancak biz Suriye’nin halini etkileyemiyoruz kolay kolay. O nedenle hem üzüldük, ama Türkiye hakkındaki düşüncemiz, gerçekten Türkiye elinden geleni yaptığı. Tebrik etmek lazım. Biz Almanya olarak da daha nasıl destekleyebileceğimizi düşünmemiz gerekiyor.”

Bakan Özoğuz, dünya kamuoyunun Suriye konusuna duyarsız kalıp kalmadığına ilişkin yöneltilen bir soruya, “Biz bu akşam Ankara’ya devam edeceğiz ve orada tabi ki farklı konuşmalarımız da olacak. Bu iki ülke arasındaki gelişmeler, farklılıklar hakkında görüşmelerimiz olacak” yanıtını verdi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com