Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ukrayna Başbakanı: Rusya 3. Dünya Savaşını İstiyor

25 Nisan 2014 - 421 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » Ukrayna Başbakanı: Rusya 3. Dünya Savaşını İstiyor
Ukrayna Başbakanı: Rusya 3. Dünya Savaşını İstiyor

Ukrayna geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya’yı 3. Dünya Savaşını istemekle suçladı.

Ukrayna’daki geçici hükümetin kabine toplantı sırasında konuşan Başbakan Yatsenyuk, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale hazırlandığını belirtti. Çıkacak bir savaşın Avrupa’ya da ulaşacağını söyleyen Yatsenyuk, bu durumun 3. Dünya Savaşını başlatabileceğini açıkladı. “Dünya henüz 2. Dünya Savaşını unutmazken Rusya 3. Dünya Savaşını başlatmak istiyor” şeklinde konuşan Yatsenyuk, “Rusya’nın teröristleri desteklemesi uluslararası bir suçtur. Rusya’nın baskısına karşı uluslararası bir birliktelik kurulmalı” dedi.

Ukrayna dün Rus yanlısı isyancılara karşı anti-terörist operasyon başlatmış ve 5 Rus yanlısı göstericiyi öldürmüştü. Bu olayın ardından Rusya, Ukrayna sınırında yeni askeri tatbikata başlamıştı.

RUS ASKERLERİ SINIRI GEÇERSE YOK EDİLECEK

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Turçinov’un yardımcısı yaptığı açıklamada Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırını geçmesinin ‘istila’ olarak görüleceğini ve saldırganların yok edileceğini söyledi. Genelkurmay Başkanı görevini yürüten Serhiy Paşinsky yaptığı açıklamada, “Rus ordusunun sınırı geçerek Donetsk veya herhangi bir bölgeye girmesini bir askeri istila olarak addedeceğiz. Saldırganlar yok edilecektir” dedi. – KİEV

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com