Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Vali Mutlu dan Taksim e İzin Yok

14 Nisan 2014 - 451 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Vali Mutlu dan Taksim e İzin Yok
Vali Mutlu dan Taksim e İzin Yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları konusunda Yenikapı dışında bir alternatifin söz konusu olmadığını belirterek, “Yenikapı dışında bir talep olursa vereceğim cevap olumlu olmayacaktır” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sendika temsilcileri ile 1 Mayıs kutlamaları konusunda yaptığı görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Henüz Valiliğe 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili resmi bir müracaat yapılmadığını söyleyen Mutlu, “Bir resim müracaat olmadığı için resim olarak bir cevap söz konusu olmamıştır. Bugün yaptığımız görüşmelerde karşılıklı olarak tutum ve düşüncelerimizi gerekçeleriyle paylaştık. Bu çerçevede Taksim’de bu mitingi yapma yönündeki arzularını, Taksim’in işçilerimiz için çok önemli bir meydan olduğunu söylediler. Ben de kendilerine buna katıldığımı belirttim çünkü 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybeden işçiler bu ülkenin yurttaşlarıdır. Bu acılı günün hepimizin ortak acısı olduğunu belirttim. Bu çerçevede Taksim’de Atatürk anıtında ilgililerin katılımıyla bir çelenk sunma merasimi ve çelen konulmasının da çok anlamlı olduğunu ifade ettim. Kazancı yokuşunda hayatını kaybeden değerli işçilerimizi anılması noktasında da bir seremoni düzenlenmesi gerektiğini belirttim. Taksim meydanı işçilerimizin hem çelenk sunma hem de kazancı yokuşunda işçilerimi anma noktasında açık olduğunu belirttik” dedi.

Taksim meydanında miting yapılması konusundaki görüşünü de açıklayan Vali Mutlu, “Bu konu ile ilgili artık İstanbul’da yeni bir dönemin başlatılmış olduğunu ve bu çerçevede sosyal hayatı ve kamu düzenini daha iyi yönetebilme amacıyla Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe’deki miting alanların bu tür talepler için ilgililerin emrinde olduğunu belirttim. Bu nedenle geçen yıl Kazlıçeşme için yaptığımız öneriyi bu yıl Yenikapı için teklif ettik. Yenikapı’da yapılacak böyle bir mitingin şehrin her bakımdan daha düzenli daha tertipli bir organizasyona ev sahipliğini yapacağını vurguladım. Gerek Taksim, gerek Kadıköy’de bütün gün süren mitinglerin sosyal yaşamı olumsuz etkileyebileceğini belirttim. Bundan sonra şehrimizde daha düzenli bir yaklaşım belirlediğimizi ve bunun arkasında durduğumuzu ama bu duruşun kutlama engellemeye amaçlayan bir niyet taşımadığını paylaştım. İşçi kardeşlerimizin bu alana taşınması noktasında kendilerine desteğe hazır olduğumuzu ifade ettim. Ancak bu konu ile ilgili düzenlemeyi yapmak isteyen komitenin Taksim konusunda bir ısrarı olduğunu biliyoruz. Kendilerine Taksim’in işçilerimize kapalı olmadığını, ifade hakkının kullanılması noktasına İstanbul’un uygun meydanlarının kendilerinin emirlerinde olduğunu söyledim” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, sendika temsilcileri ile görüşmelerinin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Geçen yıl da bu tür girişimlerimizi 3 kez yapmıştık. Geçen yıl da kendileri benden özellikle ricacı oldukları için bu konuda ben de duygularına yakınlık gösterdim. Kendilerini bu süreçte ikna etmeye çalıştım. Geçen yıl Taksim’de kazı çalışmaları vardı. Netice itibariyle tatsız da bir takım olayların yaşandığı 1 Mayıs’ı hatırlıyoruz. Bu yıl böyle bir görüntünün yaşanmaması dileğimizdir. Bu yıl kendilerinin de gerekli tedbirleri erkenden alabilmesi için çok açık ve net şekilde Yenikapı ile ilgili mesajımızı ilettim. Bize resmi bir müracaat olursa kendilerine cevabımızı ileteceğimi söyledim. Yenikapı dışında şu anda herhangi bir alternatif söz konusu olmayacaktır. Maltepe’deki miting alanının bitişiyle Kadıköy’ün de miting alanı olarak kullanılması söz konusu olmayacaktır. Yenikapı dışında bir talep olursa vereceğim cevap olumlu olmayacaktır.”

Vali Mutlu Taksim konusunda sendikaların ısrarcı olmaları durumunda yaşanabileceklerin sorulması üzerine ise, “Bunu arzu etmiyoruz. Sağ duyunun her zaman hakim olmasın dilerim. Devlet elbette ki almış olduğu kararları uygulamakla mükelleftir. Ben Türkiye Cumhuriyeti Valisi olarak bu ülkede alınmış kararları uygulamakla mükellefim. Emniyet teşkilatımız bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmekle mükellef. Arkadaşlarımız bununla ilgili elbette çalışacaklardır. Yanabilecek olumsuzlukları en doğru şekilde yönetebilmek, bir güvenlik mekanizmasını çalıştırmak adına 1 Mayıs’ı takip etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Gezi parkı konusunda bir hassasiyetlerinin bulunmadığını belirten Vali Mutlu, “Devletin güvenlik güçlerinin karşısına çıkmak isteyecek her türlü yapıyla mücadele etmek de görevimizdir. Bu görevimizi de önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

DOĞAN CAN CESUR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com