Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Zaman yazarı ağzından kaçırdı

10 Mayıs 2014 - 622 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Gündem » Zaman yazarı ağzından kaçırdı
Zaman yazarı ağzından kaçırdı

AK Parti’ye oy verenlere ‘aptal’ diyen ve bunu köşesinde yazan Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, daha sonra durumu kurtarma adına seçmeni onurlandırdı.

Cemaat medyasının hükümete karşı verdiği savaşta ön saflarda yer alan Alpay, yine sert eleştiriler yöneltti Başbakan Erdoğan’a.

İstanbul’da tarihi yerleri gezdikten sonra evine giderken yolda şoförüyle sohbet eden yazar, neler konuştuklarını köşesinde anlattı.

“TÜRKLER SANKİ DAHA MI AZ APTAL?” DEDİM

(…)Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Kürtler oylarını Erdoğan’a mı verecek?” diye sordum. “Kürtler çok aptal, çoğu dindar belledikleri için Erdoğan’a oy veriyor…” dedi. (Onlardan olmadığını ima ediyordu.) “Türkler sanki daha mı az aptal?” dedim, sonra toparladım: “Verilen oylar aptallıktan değil. Vefa oyları. Bu hükümetin ilk iki döneminde yaptığı henüz unutulmayan hizmetlerin karşılığı…”

CUMHURBAŞKANLIĞI HAYAL OLABİLİR

AKP oyları 2010’da yüzde 58,0’den, 2011’de 49,9’a, 2014’te de (YSK geçen gün açıkladı; öyle 45–46 değil) 43,1’e indi. Belli ki Tayyip Erdoğan, HDP’den ya da MHP tabanından oy almayı başaramazsa, cumhurbaşkanlığı hayal olabilir. Bu arada, Tarhan Erdem uyardı: Bütün kamu görevlilerinin adaylıkları kesinleştiğinde görevi bırakmaları kanuni bir zorunluluk olduğuna göre, Başbakan’ın da öyle yapması gerekmez mi? (Radikal, 5.5.2014) Kesinlikle gerekir. Şimdilik şu kadarını söyleyeyim: Cumhurbaşkanını halka seçtirmek öylesine sorunlara yol açacak ki, eminim ileride bundan vazgeçilecek.

Şahin Alpay tüm yazıları

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com