Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Erdoğan, Kayseri de Toplu Açılış Törenine Katıldı

27 Nisan 2014 - 598 kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler » Siyaset » Erdoğan, Kayseri de Toplu Açılış Törenine Katıldı
Erdoğan, Kayseri de Toplu Açılış Törenine Katıldı

Kayseri’de konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletin ilk turda AK Parti’nin göstereceği adayı seçeceğine inandığını söyledi. 30 Mart seçimleri öncesi ses kısıklığı rahatsızlığı nedeniyle Kayseri’deki 28 Mart’ta yapacağı mitinge gelemeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kayseri’de toplu açılış törenine katıldı. Kalabalığı selamlayarak başlayan Erdoğan, Kayseri’nin bütün ilçelerini tek tek sayarak partisini seçimlerde en fazla oy alan parti yaptıkları için teşekkür etti. Erdoğan, “İstiklal mücadelesine desteğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi. 28 Mart mitingine gelemediğini hatırlatan Erdoğan, “Aşkınız, sevdanız ve seçimdeki oyunu bozduğunuz için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah biz de bundan sonra Kayseri’ye mahcup olmayacağız. 12 yıldır yaptığımız gibi bütün ilçeleri büyütmeye devam edeceğiz. Büyükşehir belediyemiz kayserinin bütün ilçelerine hizmetleriyle ulaşacak. Çünkü Kayseri Orta Anadolu’da adeta taçlandırılmış bir ilimiz. Bugün de sizlere hem teşekkür etmek hem de tamamlanan yatırımları açmak için buradayız.” diye konuştu.

Hizmete açılan yatırımları sayan Erdoğan, bütün bunların vatandaşlara hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, “Kardeşlerim 12 yılda Kayseri’ye 10 katrilyon lira yatırım yaptık. Ulaştırma ve haberleşmede 1,5 katrilyon, tarım ve hayvancılıkta 820 trilyon, sağlıkta 233 trilyon yatırım yaptık. Bu yatırımları hız kesmeden sürdüreceğiz. Siz de yüksek hızlı tren istiyorsunuz. Yerköy-Kayseri hattının Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına alma kararı aldık. Talimatı verdim. İnşaallah Kayseri’de bu hatta bağlayacağız ve bu kadim şehri diğer illerle hızlı trenle de buluşturacağız.” dedi”CUMHUR KENDİ BAŞKANINI SEÇECEK”TBMM’nin açılışın 94. yıl dönümü kutlamalarına da değinen Erdoğan, Meclis’in ilk açıldığı günü anlattı. Erdoğan, “Mübarek bir Cuma günü Hacı Bayramveli Camii’nden eski meclis binasına kadar gidildi. Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in sancağı taşındı. Uzun uzun dualar edildi.” dedi. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Meclis’i yegane karar mercii kabul ettiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Her türlü kararlar orda alındı. İstiklal Savaşı oradan idare edildi. Meclis milli iradenin merkezi olacak denildi. Hiç kimse kendisini TBMM’nin üstünde görmeyecekti. 94 yılda zaman zaman bu güç kırılmak, gasp edilmek istendi. Meclis milletten ve cumhurdan, seçilen vekillerle oluşur. Ne yaptılar. 27 Mart 1960’da darbe yaparak Meclis’in ve dolayısıyla milletin iradesini gasp ettiler. Başbakan Menderes’i idam ettiler. Bunun şakşakçısı kimdi? CHP idi. 28 Şubat’ta bu sefer post modern darbeyle Meclis’in gücünü gölgelediler. 27 Nisan’da bildiri yayınladılar. Meclis’i korkutmak, sindirmek istediler. Buna müsaade etmedik. Yola çıkarken kefenimizi giydiğimiz için müsaade etmedik. Çünkü biz kararlıydık. Bu oyunu tersine çevirdik. Ama Meclis’in iradesini boşa çıkarmak isteyenler durmadı. Bu kez Meclis’in cumhurbaşkanını seçmesini engellemek istediler. 367 diyerek, dünyada örneği olmayan bir karar aldılar. Biz orda da geri adım atmadık. Kendisini Meclis’in üstünde görenlere fırsat vermedik. Millete gittik ve anayasa değişikliğini onaylayarak cumhurbaşkanını halkın seçeceğine karar verdik. Ve sizin kardeşiniz Abdullah Gül oraya seçildi. Ve bir karar daha aldık. Cumhurbaşkanının bundan sonra vekiller değil asiller belirleyecek dedik. Artık bu ülkede cumhur kendi başkanını seçecek. Kayseri buna hazır mı? Birinci tur 10 Ağustos’ta yapılacak.” diye konuştu. Cumhurbaşkanının ilk turda belirleneceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, “Ben inanıyorum ki AK Parti’nin göstereceği adayı benim milletin birinci turda seçecektir. CHP, MHP adayları çıldırmaya başladı. Biz istişare yapan bir partiyiz. Onların istişare yapmadığı yerde biz en geniş anlamda istişarelerimizi yaptık yapıyoruz. Onlar da kendi aralarında bir şeyler yapıyormuş. Onlar da bir şeyler öğrendi. Onlar da biz de adayımızı göstereceğiz. Temenni ediyorum ve inşallah millet kararını verir ve yeni cumhurbaşkanını seçer.” dedi.

“İKTİDARIMIZI YOLSUZLUKLARLA SUÇLADILAR”Bundan rahatsız olanların bulunduğunu anlatan Erdoğan, “Artık, Meclis’in yetkisini gasp etmek isteyenlere millet en güzel cevabı meydanlarda verdi veriyor. Utanmadan sıkılmadan iktidarımızı yolsuzluklarla suçladılar. Biz CHP ile MHP’hin koalisyonunu biliyorduk. BDP ve yetmedi bir de Pensilvanya katıldı. Pensilvanya’ya ‘siz önden gidin biz vagon yapalım’ dediler. Pensilvanya’nın elinde bir güç vardı. Biz bunlara iyi niyetle davrandık. Bizi arkadan vurdular. Cumhurbaşkanını, beni, genelkurmay başkanı ve AYM Başkanını dinlediler. Geçtiğimiz yıl Gezi olayları boşuna çıkmadı. Ne oldu, cevaplarını aldılar. Yetmedi 17 Aralık dediler, onda da cevabı aldılar. Yetmedi 25 Aralık dediler, onda da gerekli cevabı aldılar. Bütün bunlar yapılırken milletten aldığı güçle dimdik duran bir AK Parti vardı. İstediklerini yaptılar mı, yapamadılar. Göreve geldiğimizde 230 milyar dolar milli gelir vardı. Şimdi 820 milyar dolar milli geliri olan bir Türkiye var. 17 bin kilometre yeni duble yol ilave ettik.” diye konuştu. BAHÇELİ’YE YÜKLENDİMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yüklenen Erdoğan, “Şu Bahçeli hala konuşuyor. Sen ne konuşuyorsun? Bu ülkede millet sana gel hükümet ol dedi. Koalisyon kurdunuz, ne oldu? 3,5 sene durdun sonra kaçıp gittin. Sakarya, Kocaeli ve Düzce depremlerinin altında kaldılar. Biz geldik oraları inşa ettik. Bir yılda Simav, yine bir yılda Van’ı tekrar inşa ettik. Enflasyon yüzde 30’du şimdi yüzde 8. Bunlar AKP iktidarıyla oldu. IMF’ye borcumuz artık yok. Merkez bankasının kasasında 128 milyar dolar var. Hani milliyetçiydiniz. Sevsinler milliyetçiliğiniz. Bunlar vatansever, milliyetperver, değil. Bizim izimizi Balkanlarda, ortaasyada görürsünüz. Atalarımız nereye gittiyse biz onların eserlerini imar ettik. Çünkü biz hiçbir zaman geçmişini ihmal edenlerden olmadık.” dedi.Daha önce yaşanan başörtüsü sorunlarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Bizden önce başörtülü olarak kızlarımız üniversiteye gidebiliyor muydu. İmam hatiplerin orta kısmını açtık. 4+4+4. Artık imam hatip okullarında başörtü sorunu kalmadı, katsayı kalktı. Neydi o ya. Başı açık başı kapalı. Neydi bu kardeşlerimizi birbirinden ayırdılar. Bakın burada hepsi var. Bütünleştiren parti hangisi. Biz ya biz. Bunlar sadece istismarını yaptı. Biz yaşadık. İnşallah bundan sonra daha da güzel olacak. Eğitimde bütün yavrularımızın kitaplarını ücretsiz veriyor muyuz? Bütün okullara etkileşimli tahtaları kuruyoruz. 10 milyon tableti dağıtıyoruz.”

“İNLERİNE GİRECEĞİZ DEMİŞTİM, AMA AKŞAMDAN SABAHA OLMUYOR”Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. Erdoğan, “İstediğimiz hastaneye gidiyor muyuz? İsteğimiz eczaneden ilacımızı alıyor muyuz. Ey Kılıçdaroğlu sen SSK’nın genel müdürüydün. Orayı batırdın. Hastane kuyruklarında neler çekti bu millet. Sende o ufuk yok, sen çırak bile olamazsın. Sadece bağırırsın. Bahçeli’de öyle. Ama şimdi Pensilvanya’da bunların bir kılavuzu var. Eğer dürüstsen, suçsuzsan gel Kayseri’ye, Konya’ya, Bursa’ya, Erzurum’a, İstanbul’a Ankara Hacıbayram Veli’ye. Pensilvanya bir inziva yeri olur mu ya. Bu oyunu iyi ayırmamız lazım. Bir Müslüman Müslüman kardeşini arkadan hançerlemez. Bir Müslüman, Müslüman olmayanı da dinleyemez. Bizim dinimizde böyle bir şey olamaz. Böyle hocaefendi, örnek insan mı olur? Sen Başbakanı Enerji Bakanını nasıl dinlersin. Bakanlar arasındaki konuşmaları nasıl dinlersin? İnlerine gireceğiz demiştim. Ama akşamdan sabaha olmuyor. Bunu yapacağız. Babamız dahi olsa acımayız. Yolsuzluk dahi olsa kim olursa olsun asla affetmeyiz. Nerede paralel yapı. Belgesi nerde diyenlere, ?Ya bu dinlemeler belge değil mi. Bunları gizleyenler kendileridir. Bu örgütle kendilerinin dayanışması için bunu muhafaza etmeye çalışanlar var. Bak şimdi CHP kendi içinde birbirine düştü. Bunlarla niye bir araya geldik diye. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz.” diye konuştu. Başbakan konuşmasını partisinin andıyla bitirdi. BAKAN YILDIZ: CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKANIMIZ ARASINDA NİFAK OLMAZEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da “Bu toprağın insanı her türlü
iktidarlarda sağlanan koalisyonların yanı sıra bu seçimdeki koalisyona rağmen de millet kararını AK Parti lehine vermiştir.” dedi. Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına da değinen Yıldız, “Şu anda her şey cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakanımız arasındaki çıkarılmaya çalışılan nifak sert bir kayaya toslayacaktır.” ifadesini kullandı.Kayseri Valisi Orhan Düzgün de ulaşım, güvenlik, eğitim ve kamu hizmetleri, hayırsever açılışı yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Tesislerin toplam maliyetinin 600 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Düzgün, “Bugün burada yapacağımız 72 adet tesisin açılışına hoşgeldiniz. Bunlar, devlet, özel sektör ve hayırsever üçlüsünün yapmış olduğu hizmetler. Bu vesileyle bu hizmetlerde katkısı olanlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, seçimde kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. Bugüne kadar sayısız hizmetleri vatandaşlara sunduklarını ifade eden Özhaseki, Büyükşehir Belediyeler Yasası’nı çıkardıkları için Başbakan Erdoğan’a da teşekkür etti. “Bir seçim dönemi geçirdik. Bize insanlar güler yüz gösterdiler. Bizden yeni hizmetler talep ettiler.” diye konuştu.

Yeni açılan Harikalar Diyarı’nda gerçekleştirilen törende eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da hazır bulundu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com