Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Takas Borsası nda, Tabuttan Lüks Villaya Kadar Her …

27 Nisan 2014 - 580 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » Ekonomi » Takas Borsası nda, Tabuttan Lüks Villaya Kadar Her …
Takas Borsası nda, Tabuttan Lüks Villaya Kadar Her …

2008 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye’nin en kapsamlı takas borsası www.takasdepo.com portalında Denizli horozundan, un fabrikasına, cenaze ve tabut hizmetinden lüks yat, villa, araba ve daireye kadar 20 binden fazla ürün ve hizmet takas ediliyor.

50 bin bireysel kullanıcı ve 3 bin firmanın takas işlemlerine katıldığını belirten Takas Depo Genel Müdürü Alper Turgay Cehiz, “İsteyen parayla isteyen ise takas yoluyla her türlü ürün ve hizmeti takas edebiliyor. Kimi zaman 1 liralık kimi zaman ise 1 milyon liralık takaslar yapıyoruz. Türkiye’nin tamamından kullanıcılar ellerindeki mal ve hizmeti takas edebiliyor. Yoğun ilgi nedeniyle Türkiye geneline bayiler vermeye başladık. Şu anda İstanbul, İzmir ve Denizli ile başladığımız francheise çalışmasını yıl sonuna kadar 20 ile çıkarmak istiyoruz” dedi.

Takas borsasında birbirinden ilginç takaslar yapıldığına dikkat çeken Cehiz, “Örneğin Silivri’de 500 bin dolarlık çiftlik evi, Tekirdağ’da 2 milyon dolarlık un fabrikası, İstanbul’da 480 bin dolara restoran, Beykoz’da 5 milyon liralık otel, Bodrum’da 940 bin liralık Villa, Denizli’de 100 bin liralık daire ve 50 liraya Denizli horozu, Bakırköy’de 700 bin dolarlık lüks yat, Ankara’da 1 KW’sı 8 TL’den elektrik, Adana’da 148 bin liraya iş makinesi, Samsun’da 250 bin liraya palet sistemleri, 1650 TL’ye mehteran takımı hizmeti, 250 TL’ye palyaço kiralama, Aydın’dan 30 TL’ye kara kalem portre çalışması, Rize’den günlük 50 TL’ye özel İngilizce dersi, Konya’dan cenaze hizmeti, Diyarbakır’dan 600 TL’ye özel yapım tabut. Bunun gibi 20 binden fazla ürün www.takasdepo.com adlı sanal borsada takas ediliyor. İşlemler şu anda Türkiye genelinde yapılıyor. İlk başlarda ürün takasıyla başlayan işlemlerde artık lüks konut, araba ve şirket takaslarına başladık. Türkiye ve yurt dışından çok sayıda firma temsilcileri aracılığıyla anlık takas işlemleri yapabiliyor. Bazı işlemlerin tamamı, bazılarının ise yüzde 50’si nakit kalanını ise takas yoluyla yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GENELİNE TAKAS BORSALARI KURACAK

Takas Depo olarak 2014 yılıyla birlikte Anadolu illerinde bayilik vermeye başladıklarını anlatan Cehiz, “Şu anda İstanbul, İzmir ve Denizli illerinde bayiliklerimiz bulunuyor. Yaptığımız görüşmeler sonunda bu sayıyı yakın zamanda 20 ile kadar çıkaracağız. Her ilde bayilikler vererek Anadolu’da takas imkanlarını artıracağız. Elinde nakiti olmayan veya yeterli parası olamayanlara, deposunda atıl durumda malı veya bir hizmeti bulunan işletmelere takas aracılığıyla tüm ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunacağız. Şu anda bayilik noktasında önemli talepler aldık. Bu sistemi Türkiye’nin tamamına yayacağız. İşletmeler kimi zaman elindeki atıl ürün ve hizmetleri kimi zaman da yatırım fırsatlarını değerlendirmek için takas yöntemini tercih ediyor” diye konuştu. – İSTANBUL

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com