Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

KARAMAN

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 61 Kategoride 1416 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AK Parti li Şener: “Üreticilerin Kredilerinin Ertelenmesine …

27 Nisan 2014 - 612 kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya » Ekonomi » AK Parti li Şener: “Üreticilerin Kredilerinin Ertelenmesine …
AK Parti li Şener: “Üreticilerin Kredilerinin Ertelenmesine …

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 29-30 Mart tarihleri arasında aşırı soğuklar nedeni ile yaşanan don olayında fındıkta yaşanan don felaketinin ardından öncelikli olarak üreticilerin kredilerinin ertelenmesine yönelik çalışma başlatıldığını söyledi.

Yaşanan felaket ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşme yaptığını belirten Şener, “Bakanımız ile yaptığım görüşmede, çiftçilerin kredilerine yönelik olarak erteleme çalışması yapıldığına dair bilgi verdi. Çiftçilerimizin kredilerine yönelik olarak bir çalışma yapılıyor. Çalışmalar önümüzdeki günlerde netleşecek. İkinci bir çalışmada Bakanlar Kurulu düzeyinde yapılıyor. Bakanlar kurulu düzeyinde oluşturulan bir komisyon fındık üreticisinin zararının karşılanması ile ilgili bir çalışma yapıyorlar” dedi.

SİGORTALI ÜRETİCİNİN ZARARI KARŞILANIYOR

Fındık üreticilerinden fındığını sigortalayanların zararının sigorta tarafından karşılanacağını söyleyen İhsan Şener, şöyle konuştu:

“Belli rakımın üstündeki fındıklarda yanma meydana geldi. Fındıkta ciddi hasar meydana geldi hatta dalların kuruduğunu gördük. Yeşile bürünmesi gereken bahçeler kahverengiye bürünmüş durumda. Dolayısıyla fındık üretici için çok ciddi bir zarar var. Fındık ve diğer tarım ürünleri için sigorta başlatılmıştı teşvik olsun diye belli bir kısmını da devlet karşılıyordu. Maalesef bu fındık üreticisi tarafında yeterince karşılık bulmadı. İçinde benimde olduğum bir kısım üretici sigorta yaptırmadı. Sigorta olmadığı için ürün zararını karşılamada ortadan kalkmış oldu. Sigorta yaptıranlar ürün zararı sigorta şirketleri tarafından karşılanacak.” – ORDU

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
karadaghaber.com